Menu

Janneke Kierkels van OLijf

Naam: Janneke Kierkels             

Naam bedrijf: OLijf voedings- en bewegingscoaching

Adres bedrijf: Pastoor van Winkelstraat 46a

Site: OLijf.nu

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin: Mijn vriend en twee zoontjes (Olivier 2 en Tijl 4)…..en hond Mexx.

Wie ben jij als ondernemer?
Stilzitten en niks doen is voor mij een onbekend fenomeen. Het liefst ben ik altijd bezig. Die ondernemingsdrang heeft me al een heel eind gebracht maar het zit me ook wel eens in de weg. Dat is dan ook meteen de grootste uitdaging waar ik op dit moment voor sta, om een juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning en tussen werk en privé. Ik ben bovendien een perfectionist en wordt van veel dingen enthousiast. Ik zou daarom willen dat er 48 uur in een dag zaten.
Ik ben lang van mening geweest dat het voor mij beter zou zijn om in loondienst te zijn. Dat is veilig, overzichtelijk en een vakantie is altijd “geoorloofd”. Ik wil het graag goed doen en bij een baas zijn de kaders duidelijk: je werkt zoveel uur en dan heb je recht op een vrije dag. Ik was dus bang dat ik altijd maar aan het werk zou zijn, niet kon stoppen. Sinds ik vorig jaar voor mezelf ben begonnen, is er een wereld voor mij open gegaan. Ten eerste voelt mijn werk niet als werk en maakt het dus niet uit hoeveel uur ik werk. Ik krijg er energie van en voel een enorme bewegingsvrijheid. Daarom heb ik niet eens behoefte aan vakantie of vrije uurtjes. Ten tweede ben ik flexibeler en creatiever dan ooit. Het doet mij dus ongelooflijk goed om te ondernemen. Het haalt het beste in mij naar boven.

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?
Ik heb een open karakter en daarom maak ik makkelijk contact met mensen. Zowel mijn vriend als ik komen niet uit Schaijk maar als ik zie hoe veel mensen ik in anderhalf jaar heb leren kennen in Schaijk dan heb ik mezelf echt versteld doen staan. Daarnaast onderscheid ik mij van mijn concurrenten doordat ik hoge ambities heb en gebruik maak van moderne middelen. Ik vind het belangrijk dat mensen mij eigenlijk al kennen vóórdat ze mij ontmoeten én dat ze vertrouwen hebben in mijn expertise. Ik houd daarom een blog bij, ik maak filmpjes, ik deel kennis en recepten en ik ben transparant in wat ik te bieden heb en hoe ik werk.
Wat mij verder uniek maakt is dat ik niet eindeloos inzoom op voedingsmiddelen maar dat ik vooral kijk naar het gedrag van mensen. Het helpt niet om iemand nog duidelijker te vertellen wat allemaal niet mag, eigenlijk weten we dat wel. Hoe komt het dat het je niet lukt om te eten wat je wilt eten? Dat is waar ik mee werk.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?
In februari heb ik besloten mij niet langer te beperken tot Schaijk en een straal van 15km daar omheen. Daarom heb ik een online training heb gemaakt van 26 weken. Daarin krijgen mensen van mij iedere week een opdracht en een factsheet en begeleid ik ze via Skype, FaceTime of oldschool via de telefoon. Het is een prachtig en professioneel programma geworden. De training heet OffLijn en is, zoals de naam al doet vermoeden, met name bedoelt voor mensen die vast zitten in lijngedrag en –gedachtes.

Ik ben trots op dit “product” omdat ik het helemaal zelf heb ontwikkeld. Dus de inhoud maar ook de functionaliteiten en interface heb ik zelf bedacht en gemaakt. Nu kan ik in heel Nederland mijn diensten aanbieden en kan ik veel meer van mijn inmiddels opgebouwde netwerk profiteren. Bovendien heeft mijn “product” handen en voeten gekregen. Het verkoopt dus beter omdat ik kan aangeven wat de inhoud is. Bij de individuele begeleiding, wat nu een bijproduct is geworden, kan ik lastiger aangeven hoe dat in zijn werk gaat omdat dat afhankelijk is van waar iemand voor komt. In vele opzichten is het dus een goede keus geweest om meer online te gaan doen en wat mij betreft is dit slechts het begin.

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?
Ik ben nu pas een jaar bezig en ben heel tevreden over waar ik nu sta maar mijn wens voor over 5 jaar is dat OLijf dan uitgegroeid is tot een professionele organisatie met diensten voor zowel particulieren als voor bedrijven. Ik heb dan de ultieme balans gevonden tussen online trainen én volwaardige persoonlijke begeleiding. Mijn training OffLijn is inmiddels een begrip geworden en OLijf beschikt tegen die tijd over een portefeuille met meerdere trainingstrajecten.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?
We hebben net de Schaijkse braderie achter de rug en ik ben echt onder de indruk van de saamhorigheid en het enthousiasme waarmee we gewerkt hebben aan het SEW-plein. Met elkaar maak je een dorp aantrekkelijk en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat met alle Schaijkse ondernemers in de toekomst nog meer gaan doen. Ik vind het ook erg leuk om te zien dat er steeds meer jonge ondernemers bij komen die weer met nieuwe energie hun plannen en ambities realiseren.

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?
Ondanks dat ik nog niet zo lang in Schaijk woon, voel ik mij nu al enorm gesteund door mijn Schaijkse contacten. Soms spontaan en soms ook op verzoek is iedereen altijd bereid een bijdrage te leveren aan mijn bekendheid in de regio. Ik zet mij zelf in om zo veel mogelijk positiviteit uit te stralen en daar heb ik natuurlijk ook anderen bij nodig. Vooralsnog gaat dat heel goed en ben ik heel dankbaar voor de support die ik al krijg. 

OLijf-18

 

terug naar boven