Menu

Jack en Ruud Derks

Deze maand twee voor de prijs van één: Jack en Ruud Derks van Derks Autogroep, hun onderneming in Uden, maar vooral rasechte Schaijkenaren.

Naam bedrijf: Derks Autogroep

Adres bedrijf: Belgenlaan 7 te Uden

Site: www.derksautogroep.nl

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin:

Jack is getrouwd met Ans en heeft 2 zonen, Teun en Bart

Ruud is getrouwd met Rianne en heeft een dochter en een zoon, Roos en Sem.

Wie zijn jullie als ondernemer?

We zijn vooral vooruitstrevend, zien volop kansen en pakken die dan met beide handen aan.

In 1991 al begon Jack met een autobedrijf aan de Pastoor van Winkelstraat en samen met Ruud startte hij in 1999 een carrosseriebedrijf aan de Kleingaalseweg. Omdat we bij beide bedrijven meer groeipotentieel zagen besloten we onze bedrijven samen te voegen en op één gezamenlijke locatie verder te gaan. Omdat er in Schaijk geen mogelijkheden waren verhuisde we met het nieuwe bedrijf naar Uden waar we inmiddels sinds 2004 gehuisvest zijn. Kansen zien en grijpen betekent namelijk ook dat je jezelf niet laat inperken, maar vooral kijkt naar de mogelijkheden en oplossingen. Dat is ook typerend voor ons bedrijf waarin we onszelf focussen op het verzorgen van complete functionele mobiliteit voor onze klanten.

De kracht zit hem bij ons in de samenwerking tussen ons beiden waarbij Jack degene is die de lijnen uitzet en Ruud deze vervolgens 'handen en voeten' geeft. Daarnaast hebben we in de afgelopen jaren een team van zo'n 20 specialisten om ons heen verzameld die op dezelfde manier over service en kwaliteit denken als wij.

Wat maakt jullie uniek? Wat is jullie unieke manier van zaken doen?

Uniek voor ons bedrijf is dat wij in de automotive markt specialist durven te zijn. We hebben onszelf al vroeg gespecialiseerd in de markt van lichte bedrijfsvoertuigen en bieden daar een compleet pakket aan van in- en verkoop, lease, reparatie en onderhoud en aanpassing en inrichting. Uniek is ook dat wij in deze markt hebben gekozen voor een aantal productgroepen waarin we marktleider zijn of in ieder geval in de top van de markt opereren.

We zijn sterk in de markt van koel- en vrieswagens omdat we deze volledig zelf kunnen bouwen en onderhouden. Ditzelfde geldt voor het rolstoelvervoer; onze ombouwafdeling is compleet ingericht voor het bouwen van voertuigen voor het vervoer van gehandicapten.

Vorig jaar is daar nog de markt van begrafenisvoertuigen bijgekomen, juist ook omdat wij hierin zowel de verkoop/ lease, productie en onderhoud in eigen bedrijf kunnen uitvoeren.

Hoe zie je jullie bedrijf over 5 jaar?

We hebben in de afgelopen maanden ons bedrijf klaar gemaakt voor de toekomst met de realisatie van een nieuwe showroom en klantontvangst. Klanten zullen zich bij ons nog beter thuis voelen en ervaren dat ze bij ons echt centraal staan. De markt om ons heen verandert razendsnel: nieuwe brandstofvormen, verschuiving van bezit naar gebruik, strengere wetgeving, allemaal zaken waar je als ondernemer een antwoord op moet hebben.

Maar wij zijn hier klaar voor en denken over 5 jaar nog sterker in de markt te staan en een nog grotere naamsbekendheid te hebben zowel nationaal als internationaal.

Hoe zien jullie de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Zoals we de toekomst zien voor vele ondernemers: positief!

Maar je moet je als ondernemer niet laten beperken en ook verder durven te kijken.

Als onderneming hebben wij de stap moeten nemen naar Uden en er zijn natuurlijk nog wel een paar Schaijkse ondernemers te noemen die inmiddels elders in de regio gehuisvest zijn, maar zich nog sterk verbonden voelen met ons mooie dorp. Waar een deur dicht gaat, gaat er ook één open, dus er liggen voldoende kansen voor nieuwe ondernemingen, juist omdat de ondernemersgeest in Schaijk groot is. Verbondenheid middels MKB en Schaijk een Werelddorp is daarin wel belangrijk, samen zijn we nu eenmaal sterker.

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jullie toekomstbeeld?

Door initiatieven te ondersteunen, lokaal te blijven kopen en ook zelf een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van ons dorp. Wat namelijk voor ondernemers geldt, geldt zeker ook voor de inwoners. Samen kunnen we werken aan een mooi en leefbaar dorp.

Alleen samen zijn we sterk, één van de kernwaarden van Schaijk een Werelddorp!


Jack

Ruud

terug naar boven