Menu

Willem Griffioen

Naam: Willem Griffioen

Naam bedrijf: Welterusten slaapwinkel kinderwinkel

Adres bedrijf: Schutsboomstraat 18, 5374 CC, Schaijk

Site: www.welterusten.com 

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin: Ons gezin bestaat uit 3 dames en één man en die man ben ik. Naast mij staat mijn partner Chantal Broeksteeg met wie ik inmiddels 15 jaar lief en leed deel. We runnen samen nu 8,5 jaar onze winkel. Onze dochter Jip is inmiddels 12 jaar en dochter Eefje is 9 jaar. We hebben ook een konijntje Binkie.

Wie ben jij als ondernemer? In een klein bedrijf ben je van alle markten thuis. Bedden, boxsprings, kinderkamers en matrassen inkopen, verkopen en bezorgen hoort daar natuurlijk bij. Voordeel daarvan is dat ik nog beter weet hoe alles in elkaar zit en wat je kunt verkopen. Een specifieke wens kan ik snel inpassen. Het klantcontact loopt door van oriëntatie tot levering en eventueel service, dat ervaren klanten ook als plezierig. Marketing, boekhouding en planning doe ik ook zelf, daarnaast zorg ik dat ik - zo goed als mogelijk is - op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Verder zit in het MKB bestuur en zet ik me op diverse fronten in voor SEW activiteiten en manage ik de optredens van Mari en de Maries, Feestcafé de Snor en The Ameezing People. Ook trim ik graag lang en hard en golf ik sinds een jaar.     

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen? In de slaapwereld is niet alles even helder voor alle consumenten omdat er veel uiteenlopende informatie stroomt op b.v. internet. Sommige mensen hebben specifieke klachten en willen daar hun slaapsysteem, matras of hoofdkussen op aanpassen. Ik ben geen (wonder)dokter maar probeer goed te luisteren naar klantwensen en zaken begrijpelijk te maken. We laten klanten producten testen zodat ze zelf overtuigd zijn van hun keuze en dus de juiste keuze kunnen maken. In combinatie met slaapgaranties die merken geven zit je nooit vast aan een product dat niet voldoet.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom? Als klanten iets voor ogen hebben op het gebied van comfort (al dan niet naar aanleiding van lichamelijke klachten) of als ze specifieke wensen hebben over hoe hun droomslaapkamer eruit zou moeten zien en ze komen een paar maanden later in de winkel vertellen hoe heerlijk ze slapen en hoe blij ze zijn met hun nieuwe slaapkamer, dan ben ik trots!  

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar? Onze winkel zal zich verder gaan specialiseren, slaapmeetsystemen, aanpasbare matrassen, slaap-apps, middelen tegen snurken, meer aanverwante slaapartikelen.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers? Het winkelaanbod in Schaijk wordt door buitendorpsen als zeer divers en aantrekkelijk bestempeld. We hebben een aantal zeer mooie speciaalzaken die zelf het beleid en assortiment bepalen. Zo zou ik nog graag een aantal winkels in Schaijk zien om het aanbod nog unieker te maken. Ketens dragen daar niet aan bij, elk stadscentrum heeft deze al. Met het nieuwe centrum wat er gaat komen kunnen we onze 30.000 potentiele klanten nog beter bedienen en kan Schaijk zijn positie als sterk boodschappendorp verder uitbouwen. Dit biedt kansen voor alle branches in Schaijk. Voeg hieraan alle ontwikkelingen in de Maashorst en recreatie toe en het kan niet anders dat Schaijk binnen korte tijd sterker op de kaart staat.  Met bedreigingen als internet en dorpen om ons heen die wel snel door ontwikkelen zou ik graag zien dat alle mensen in Schaijk proberen vooruit te denken aan de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen i.p.v. zaken onnodig te vertragen.

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld? Door een heel klein stukje verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen dorp en te denken aan toekomstige mogelijkheden: bijdragen in plaats van achterover leunen, deelnemen aan of ondersteunen van nieuwe initiatieven, trots zijn op je eigen dorp en ondernemers! 


terug naar boven