Menu

Anja Maathuis van de Readshop

Naam: Anja Maathuis

Naam bedrijf: Firma Spijkers

In 1933 is mijn oma begonnen met een tabakszaak. In 1963 namen mijn ouders de zaak over en werd het assortiment uitgebreid. In 1997 namen Benno en ik de zaak over en werden we Bruna. Vanaf 1 september gaan wij een nieuwe uitdaging aan en gaan wij verder als

The Readshop Express

 

Adres: Runstraat 4, 5374 AC Schaijk

Site: www.readshop.nl

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin:

32 Jaar getrouwd met Benno, we hebben 2 zonen, Luuk van 23 jaar en Jaap van 20 jaar. Sinds 3 jaar een hele leuke schoondochter, Anouk.

Wie ben jij als ondernemer:

Ik ben geboren boven de balie en heb van kleins af aan altijd belangstelling gehad voor de winkel. Inmiddels al 35 jaar werkzaam en nog steeds met heel erg veel plezier. Vooral het contact met mensen is voor mij heel belangrijk.

Nog steeds gedreven en ambitieus en heel veel met mijn winkel bezig. Nu we The Readshop Express worden, mag ik weer meer zelf gaan ondernemen en kan ik beter inspelen op de lokale markt. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Wat maakt jouw uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Tijd en aandacht voor iedere klant. Dat lukt niet altijd, maar ik en niet te vergeten mijn medewerksters, doen daar elke dag ons best voor. Het is belangrijk dat de klant met een blij en tevreden gevoel de winkel verlaat.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Dat zijn absoluut de boeken. Mijn hart ligt bij de boeken. Ik probeer elke week 1 boek te lezen. Ik schrijf een korte recensie en leg die bij het boek.

Mensen vertrouwen op mijn mening en ik verkoop zo gemakkelijker een boek.

Als ze me dan ook nog komen vertellen dat ze het prachtig vonden, dan ben ik echt trots. Daar word ik erg blij van.

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Ik hoop dat in een tijd van digitalisering mijn winkel toch kan blijven bestaan. Mensen hebben toch behoefte aan persoonlijk contact en cadeautjes blijven ze elkaar altijd geven. Die hebben wij dan ook weer hele leuke en we pakken ze altijd met zorg in.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Blij dat het nieuwe centrum er aan komt. Blij met de Maashorst, met Hartje Groen, met de Roompot, met de plannen van vakantiepark Herperduin. Van mij mag het bruisen in Schaijk.

Dan is het een fijne plek om te wonen, te leven, te recreëren en om te winkelen (ondernemen).

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

“Leven en laten leven”. Denk aan de ondernemers in je eigen gemeente.

Laten we Schaijk samen leefbaar houden.

terug naar boven