Menu

Friso van Schoppema Marskramer & Meubel

Naam : Friso Schoppema
Naam bedrijf: Schoppema Marskramer & Meubel
Adres bedrijf: Runstraat 3 Schaijk
 
Omschrijving gezin:
 
Ik ben iets meer dan 10 jaar getrouwd met Anita Schoppema. Samen zijn wij de gelukkige ouders van twee zonen Joep en Kas.
 
Wie ben jij als ondernemer:
 
Ik heb in mei 2012 het bedrijf van mijn pa overgenomen. Destijds alles omgebouwd naar de Marskramer formule op de begane grond waar we een uitgebreid assortiment Huishoudelijke artikelen, Speelgoed en Seizoensartikelen aanbieden. Dit is een aantal jaren perfect verlopen alleen door de opkomst van het online kopen en de mindere fase waarin Blokker verkeerde hebben we eind 2015 besloten om weer eigen artikelen te gaan inkopen. Door de eigen inkoop kun je je assortiment beter afstemmen op de vraag die er in onze regio is. Sinds 2016 zijn we nog verder gaan uitbreiden in vierkante meters naar de oude vertrouwde 700 m2. De meubelafdeling is "in ere" hersteld zoals voorheen dit ook een goede aanvulling was op de collectie die we hebben. Door deze meters erbij te trekken en in te vullen met meubels, decoratie en kado krijgt heel de winkel een metamorfose. We zijn trots op waar we nu weer staan, het mini-warenhuis. Proberen een zo goed mogelijke collectie aan te bieden op het gebied van Huishoudelijke en Seizoensartikelen, Speelgoed, Kado en Meubelen zoals banken , tafels en stoelen.  

Unknown-2.jpeg
 
Wat maakt jouw uniek? wat is jouw unieke manier van zaken doen?
 
Ik probeer de ervaring die ik in de verschillende branches heb opgedaan te projecteren op mijn bedrijf. Verder dien je dagelijks te blijven luisteren naar wat je klanten verwachten in je bedrijf of op misgrijpen. Op dat moment dien je snel te schakelen en je assortiment aan te passen of uit te breiden. Met ons team proberen we de winkel steeds weer te laten verrassen door nieuwe artikelen, andere presentatie of routing. De meubelafdeling en het verplaatsen van de kassa is vrij recentelijk het mooiste voorbeeld. Hierdoor hebben we weer veel etalage en inkijk terug waardoor het meer uitnodigt om even binnen te lopen. 
 
Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots ? En waarom?
 
Ik ben trots op ons eigen aardappelschilmesje met de naam Schoppema erop. Dit laten wij maken in de fabriek in Solingen en is kwalitatief een topartikel. Is inderdaad een iets ander prijskaartje maar door het een keer te testen overtuig je jezelf dat in dit geval de prijs wel iets uitmaakt. Maar ook ben ik erg trots op het totaal pakket aan artikelen wat we nu voeren en proberen door dagelijks te sturen de NEE verkoop zo minimaal te houden. 
 
Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar ?
 
Ook voor mij geld dat ik nog steeds kansen zie om te groeien maar dat we ook zeker onze ogen niet moeten sluiten voor het Internet. Alle artikelen die wij voeren checken wij zoveel mogelijk op het internet of met die prijzen mee kunnen concurreren. In heel veel gevallen is dit mogelijk en dat is ook de uitdaging om zelf tegen de juiste prijs te kunnen inkopen. Verder zal de uitleg, kennis, kwaliteit en service van Schoppema in de andere gevallen moeten doen besluiten om net een euro of 2 meer te betalen. 

Unknown-3.jpeg
 
Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?
 
Ik zie de toekomst positief in voor de Schaijkse ondernemers. Dankzij het geweldige nieuwe centrum en het uitgebreide aanbod van winkels denk ik dat wij een goede positie hebben om tegen de grote plaatsen te kunnen concurreren. GRATIS parkeren en vaak recht voor de deur is toch wat iedere klant wil. Denk ook aan de prachtige ontwikkelingen van Hartje Groen, Vakantiepark Roompot, en de vele campings die we rijk zijn en de toenemende toeristen wat afgelopen 2 jaar Schaijk weer weet te vinden. Dit zijn ook allemaal potentiele klanten voor onze winkels, horeca etc. Als wij deze ambassadeurs in de watten leggen door klantvriendelijkheid en service dan wordt dit een groeiende stroom naar ons dorp. Zoals we wel eens zeggen: Schaijk daar weet je dat je WELKOM bent !
 
Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?
 
Als iedereen zoveel mogelijk probeert de lokale winkels en overige ondernemers te bezoeken blijft de leefbaarheid gelijk en zal zelfs toenemen. Ook zullen we met zijn allen moeten blijven samenwerken voor dat doel. Denk hierbij aan de Sportclubs, Verenigingen etc. Op deze manier blijft de cirkel rond en is het dorp Schaijk heerlijk om in te LEVEN maar ook om als buitenstaander te komen BELEVEN.  

Unknown.jpeg


terug naar boven