Menu

Beleven, Genieten & Ontspannen

Beleven & ontspannen in Schaijk! Gewoon werelds!
Het aanbod is zo divers en breed dat het niet in korte bewoordingen is samen te vatten.

 

Braderie

Ieder jaar wordt er in Schaijk een groots opgezette braderie gehouden met zo’n 200 standplaatsen en omlijst met muziek, clownerie, oude ambachten, hobbymarkt, standwerkers, kindermarkt, noem maar op. De organisatie van deze braderie is al jaren in goede handen van Stichting Carnaval De Moeslanden onder de naam: Moeslands Festival.

De Braderie in Schaijk vindt jaarlijks plaats op de derde zondag in april in de winkelstraten van Schaijk.

Lees meer...

Kermis

De Schaijkse Kermis; altijd een plek van vertier!
Leuke kinderattracties voor de kleinste jeugd, stoere attracties voor de wat oudere jeugd en jeugdige ouderen en voor iedereen de perfecte plek om elkaar weer eens te ontmoeten en meestal de voorbije vakantie te bespreken.

Lees meer...

In de regio

Het grondgebied van de gemeente Landerd wordt omsloten door de territoria van de plaatsen Berghem en Nistelrode in het westen, Uden en Mill in het zuiden, Grave in het oosten en Ravenstein in het noorden. Behalve de hoofdkernen Schaijk, Zeeland en Reek zijn binnen de gemeente nog enkele kleinere nederzettingen gelegen, zoals Mun, Schaijkse Hoek, Gaal, Driehuis, Oventje en Hooge Heide. Grotere kernen in de regio zijn Oss en Uden.

Lees meer...

Carnaval

Al lang een begrip in carnavalvierend Moesland, een feest waar in wezen alle mensen gelijk zijn. Waarbij men geen rekening hoeft te houden met stand of status, en waarbij de betrekkelijkheid van het bestaan van top tot teen wordt ervaren… een feest voor jong en oud, arm en rijk, voor zieken en gezonden. Het feest bij uitstek waarbij de gehele gemeenschap wordt betrokken, met kenmerken als het klaar staan voor een ander, inzien van de betrekkelijkheid van alle dingen, spontaniteit en eerlijkheid, ook de kunst om jezelf en een ander een spiegel voor te houden, en deze met een glimlach te accepteren….

Lees meer...

Wandelen en Fietsen

Schaijk ligt in een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen.

Wanneer over een aantal jaren de ecoducten over de A50 en N324 zijn gerealiseerd ligt Schaijk midden in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant; dat is toch op zijn minst de moeite van het vermelden waard.

Lees meer...

Sport en Recreatie

 

In Schaijk vindt u een compleet aanbod van sport- en andersoortige verenigingen.
Voor een volledig aanbod verwijzen wij u graag door naar het verenigingenoverzicht op deze website. Van de meeste verenigingen kunt u hier de exacte contactgegevens en nadere informatie vinden.

Een plek zoeken om lekker te recreëren was nog nooit zo makkelijk.
Schaijk wordt namelijk omringd door kleine, middelgrote en grote campings.
Ook zijn er overnachtingsmogelijkheden in B&B accommodaties of gewoon bij de boer op het erf. De omgeving leent zich voor allerlei manieren van recreatie, maar het is vooral er op uit en de buitenlucht in, want daar staat onze omgeving om bekend.

Voor meer informatie over wandelen en fietsen kijkt u verder op deze website.
Voor een volledig aanbod in overnachtingsmogelijkheden verwijzen wij u graag door naar het horecaoverzicht op deze website. Van de meeste accommodaties kunt u hier de exacte contactgegevens en nadere informatie vinden.

 

Lees meer...

Natuur

Schaijk is vooral groen, er komen een aantal grote bos- en heidecomplexen voor, die een bijna aaneengesloten geheel vormen: de Schaijkse Heide, Gaalse Heide, Reekse Heide, Steenbergen en de Trentse Bossen. De bossen en het agrarische gebied ertussen bieden ruime mogelijkheden voor het maken van wandel- en fietstochten.

Lees meer...

Cultuur

De Schaijkse cultuur is sterk verbonden aan de boeren- en katholieke historie van ons dorp. De mooiste overgebleven cultuurmonumenten tonen dan ook een duidelijk verband met onze geschiedenis.

Lees meer...

Kunst

Schaijk is natuurlijk van oorsprong een boerendorp en daardoor niet zo heel rijk aan kunstobjecten. Dit is echter slechts ten dele waar; voor degene die eruit op trekt en zijn/ haar ogen open houdt is er wel degelijk kunst te vinden in ons mooie dorp.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed