Menu

Braderie, Carnaval en Kermis

Braderie

Ieder jaar wordt er in Schaijk een groots opgezette braderie gehouden met zo’n 200 standplaatsen en omlijst met muziek, clownerie, oude ambachten, hobbymarkt, standwerkers, kindermarkt, noem maar op. De organisatie van deze braderie is al jaren in goede handen van Stichting Carnaval De Moeslanden onder de naam: Moeslands Festival.

De Braderie in Schaijk vindt jaarlijks plaats op de derde zondag in april in de winkelstraten van Schaijk.

Lees meer...

Carnaval

Al lang een begrip in carnavalvierend Moesland, een feest waar in wezen alle mensen gelijk zijn. Waarbij men geen rekening hoeft te houden met stand of status, en waarbij de betrekkelijkheid van het bestaan van top tot teen wordt ervaren… een feest voor jong en oud, arm en rijk, voor zieken en gezonden. Het feest bij uitstek waarbij de gehele gemeenschap wordt betrokken, met kenmerken als het klaar staan voor een ander, inzien van de betrekkelijkheid van alle dingen, spontaniteit en eerlijkheid, ook de kunst om jezelf en een ander een spiegel voor te houden, en deze met een glimlach te accepteren….

Lees meer...

Kermis

De Schaijkse Kermis; altijd een plek van vertier!
Leuke kinderattracties voor de kleinste jeugd, stoere attracties voor de wat oudere jeugd en jeugdige ouderen en voor iedereen de perfecte plek om elkaar weer eens te ontmoeten en meestal de voorbije vakantie te bespreken.

Lees meer...