Logo
Print deze pagina

Wandelen en Fietsen

Wandelen en Fietsen

Schaijk ligt in een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen.

Wanneer over een aantal jaren de ecoducten over de A50 en N324 zijn gerealiseerd ligt Schaijk midden in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant; dat is toch op zijn minst de moeite van het vermelden waard.

Sinds 2003 is het Platform Toerisme Landerd (www.toerismelanderd.nl) actief met de uitvoering van projecten om het toeristisch product te verbeteren. Zo heeft het Platform een wandelnetwerk met 22 routes gerealiseerd. Ook is er een fietsroute ontwikkeld, die langs gebouwen, ontworpen door Bossche school architect De Jong, voert. In samenwerking met het VVV is tevens een fietsknooppuntensysteem aangelegd.

De omgeving van Schaijk is groen, de bossen en het agrarische gebied ertussen bieden ruime mogelijkheden voor het maken van wandel- en fietstochten.

Een gedeelte van de gemeente wordt overlapt door het natuurgebied De Maashorst. Dit natuurgebied is qua oppervlakte het grootste van Brabant (4000 ha). Bos, heide en cultuurgrond worden afgewisseld met stuifduinen, beekdalen en vennen. In het bezoekerscentrum Slabroek kunt u van alles te weten komen over dit prachtige natuurgebied.

Aan de noordkant wordt Schaijk omringd door de gemeentebossen van Oss (400 ha); een prachtig natuurgebied met naald- en loofhout, heide, heuvels met zandverstuivingen, vennen, recreatieplassen, uitgezette wandelpaden en ruiterroutes. Het gebied ten westen van de weg naar Schaijk en de Hoefstraat is stiltegebied, met veel wandel- en fietsmogelijkheden.

Voor meer informatie over wandeltochten in dit gebied kijkt u op:

http://www.bibliotheekmaasland.nl/route/Herperduin/wandelroute_herperduin.pdf

 

Schaijk een Werelddorp, alle rechten voorbehouden.