Menu

Streekproducten

Schaijkse Lekkernijen

Schaijkse Lekkernijen

In Schaijk worden diverse lokale specialiteiten gemaakt. Producten die waarschijnlijk tot in de verre omstreken bekend zijn en prijzen hebben gewonnen, maar die vooral onder de Schaijkse bewoners erg geliefd zijn. Denk aan verse worst en balkenbrei van van Kraaij, een frietje Landerd van van Son of een kruik Schaijkse Moeskop. Bekijk hieronder een overzicht van deze lekkernijen en hoe de makers ze zelf het liefste eten.

Toon items...
Maashorst Streekproducten

Maashorst Streekproducten

De Maashorst is een prachtig gebied rondom Schaijk en deze streek bevat een aantal leveranciers van prachtige producten. Lokale restaurants kopen hier hun streekproducten als basis voor de lekkerste gerechten. Bekijk welke leveranciers er in de Maashorst aanwezig zijn en welke gerechten ermee gemaakt worden !

Toon items...
Leveranciers uit de regio

Leveranciers uit de regio

Als het maar lekker is, dan willen we er best een eindje voor rijden. Walnoten-kaas uit Heeswijk-Dinther, of Wagyu biefstuk uit Venraij. Heb je nog meer suggesties voor heerlijke streekproducten, draag dan bij aan dit overzicht !

Toon items...

Sabayon van Lingot Martin met verse frambozen

Sabayon van Lingot Martin ( halfdroge rosé wijn) met verse frambozen en een bolletje vanille ijs van de cleefshoeve uit Heeswijk-Dinther.

Voor 4 personen:
4 eidooiers
250 gram verse frambozen
100 ml lingot martin
4 eetlepels witte basterdsuiker

Bereiding:
Verwarm de eidooiers, lingot martin, en de witte basterdsuiker " au bain marie". D.w.z. Een pan met water opzetten en een kleine kom erin zodat het water de kom raakt. Klop dit met een garde op tot een dikke massa. Giet de sabayon over de frambozen en serveer er een bol vanille ijs bij. Garneer af naar keuze.

logo kriekeput

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed