Menu

BeLEEF Schaijk

 


Zaterdag 13 april
 |  Zondag 14 april

 

Een mooi, nieuw centrum verdient een net zo mooie opening. Het nieuwe centrum van Schaijk is (bijna) klaar. Daar willen we als Schaijkenaren uitgebreid bij stilstaan met een spectaculair openingsweekend. Op zaterdag is de officiële opening en dat vieren we voor & door Schaijkenaren. Samen zijn we trots op ons mooie dorp! Die trots laten we op zondag zien aan iedereen die het wil zien: de inwoners van Landerd, maar ook van andere dorpen en steden om ons heen. In Schaijk is vanalles te beleven, en voor iedereen in de regio (en zelfs daarbuiten) is het de moeite waard om daar van te komen genieten.

Zaterdag 13 april

Gezamenlijk ons “vernieuwde” Schaijk openen en op een spetterende wijze presenteren aan alle Schaijkenaren! Denk hierbij aan een onderonsje met een gezellig feest voor jong & oud met een hapje en een drankje maar ook aan een reünie voor voormalige Schaijkenaren en ruimte voor echte Schaijkse bedrijven, verenigingen etc. Veel muziek, gezelligheid en natuurlijk de knaller: de officiële opening van het centrum! Laten we samen een écht gezellig feestje bouwen op de toekomst van Schaijk!

HEEL SCHAIJK BAKT!

heelschaijkbakt

Ben jij diegene, die de mooiste en lekkerste cup-cake of taart van Schaijk kan bakken of versieren? Ga jij er zelf, jouw buurtvereniging, carnavalsclub of vriendenclub er met één van de hoofdprijzen vandoor?  

Er zijn diverse hoofdprijzen en kinderen t/m 12 jaar, hebben altijd prijs!
Versier cup-cakes of bak een heerlijke taart in het thema: “Beleef Schaijk”

Er wordt beoordeeld in verschillende categorieën: presentatie, originaliteit en natuurlijk de smaak
De beoordeling zal plaatsvinden door een vakkundige jury.

We willen alle cup-cakes en taarten na beoordeling aanbieden aan diverse zorginstellingen van Schaijk, zodat alle bewoners uit het ‘Bruisend centrum’ de opening ook mee kunnen beleven.

De baksels mogen ingeleverd worden op zaterdag 13 april 2019 tussen 15:00-16:30 uur in de Spiegeltent in het hart van ons nieuwe bruisende centrum.

 De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de spiegeltent om 18:00 uur. Inschrijven kan via het inschijfformulier aan de rechterkant van dit scherm >>.

GROTE SCHAIJKSE DORPSREUNIE

Win een overnachting in B&B ’t Runnertje na het feest!

Een van de evenementen die plaats vind tijdens het Beleef Schaijk festival van 13 (en 14) april is een grote dorpsreunie. We willen een gezellig feest met zijn allen en dan is het extra leuk als er oud Schaijkenaren ook mee komen feesten. Eens per jaar met zijn allen terug naar je (geboorte)dorp in het gezellige Brabant, naar je voetbalmaten, je scoutingvrienden, oud collega's, familie of gewoon vrienden van vroeger. Het is dan toch feest en alle voorzieningen zijn aanwezig, dus het enige dat je hoeft te doen is gezellig aanschuiven vanaf 15:00 uur. 

Hoe gaan we al in het eerste jaar een gezellige reunie organiseren? Met jouw hulp ! Zoek oude foto's en plaats ze op social media zodat je oude dorpsgenoten kunt taggen. Nog makkelijker; plaats een berichtje in de familie appgroep. Meer informatie staat op www.beleefschaijk.nl, inclusief een formlier om jezelf aan te melden. Dit laaste is interessant, want degene die vanaf het verst weg helemaal naar Schaijk komt om erbij te zijn op 13 april, hoeft niet op zoek naar een slaapplek. Die persoon wint een overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt, in de mooie Schaijkse B&B het Runnertje. Dan kun je ook de volgende dag nog genieten van Beleef Schaijk. Ook volgend jaar is Beleef Schaijk er weer ongeveer half april, dus plan je vakantie er alvast omheen ;-). Eerst, tot 13 (en 14) april in ons prachtig vernieuwde dorpshart van Schaijk.

KINDERPLEIN & STRAATTHEATER

Denk hierbij aan een zweefmolen, rodeostier, mini-trein, waarschijnlijk autoscooter (als de ondergrond hiervoor geschikt is). 

Voor 5 euro krijg je een polsbandje en je kunt dan gedurende de dag gebruik maken van deze (kermis)attracties, zoveel je wilt. Ook worden er pannenkoeken gebakken en staat er ranja klaar. Tevens kun je een kinderportret laten maken tijdens een workshop.

Ook zal de scouting aanwezig zijn, met onder andere een klimwand. En er is een tent, waar je kan kijken naar demonstraties met kleine graafmachines, op afstand bestuurd.
Natuurlijk ontbreken de luchtkussens niet.

SPECTACULAIRE OPENING

Spectaculaire opening zaterdag 19.00 uur centrum Schaijk! 

Bij een prachtig nieuw centrum hoort een officiële opening, maar dan wel op z’n Schaijks, niet te stijf dus. We willen letterlijk in beeld brengen hoe het proces verlopen is, betrokkenen (kort) aan het woord laten. Terugkijken, maar vooral ook vooruit, wat het nieuwe centrum voor de toekomst van Schaijk zal betekenen. Een dorp wat klaar is voor deze toekomst met een bruisend centrum waar dorpsgenoten (bezoekers zijn natuurlijk ook welkom!) elkaar ontmoeten. Dat is waar deze officiële opening om draait, de toekomst van Schaijk. Hoe deze opening er uit gaat zien? Denk aan beeld, dynamiek, een muzikale omlijsting op hoogte en een wel hele speciale onthulling! Tot zaterdag 13 april om 19.00 uur in het nieuwe centrum bij het buitenpodium!

KUNST EN CULTUUR

Kom naar de Kerk voor Kunst en Cultuur 

Ja, tijdens Beleef Schaijk kun je genieten van Kunst en Cultuur in de Kerk, alles in het thema verleden en heden van Schaijk. Zo laat de Heemkundekring foto’s zien van de vroegere winkels en andere gebouwen in het centrum van Schaijk. Om het verschil met het nieuwe centrum aan te geven. De Fotoclub toont de mooiste, kunstzinnige foto’s van haar leden. Ook wordt er een film (die met een drone is gemaakt) van de opbouw van het nieuwe centrum getoond. En een groepje kunstenaars uit Schaijk heeft mooie werkstukken bij elkaar gebracht om ten toon te stellen. Dit alles langs de route van de Urban Trail die ook door de Kerk gelopen wordt.

 Dit mag u niet missen, dus komt dat zien, komt dat zien en kom naar de Kerk tijdens Beleef Schaijk.

Zondag 14 april

In de verte hoor je al de drukte, muziek en gezelligheid. Je stapt het centrum in met meerdere area’s waar je een combinatie van een foodtruck- & bierfestival met een heerlijk bourgondische sfeer, heel veel muziek (lokaal), straattheater en workshops voorbij ziet komen. Op het kinderplein is er voor de jeugd allerlei leuks te doen en terwijl je geniet van een lekker drankje luister je naar mooie muziek en kijk je naar het nieuwe centrum van Schaijk. Je zoon speelt een FIFA-toernooi op een groot scherm, je vrouw staat bij de lokale schoenenwinkel te kijken en dat is het moment dat je besluit, ondanks je hoogtevrees, om toch maar het reuzenrad in te stappen om Schaijk van boven te zien. Hé, daar komen de deelnemers van de Urban Fun Run voorbij. Wat is toch mooi geworden allemaal… Dit is mijn dorp!

URBAN FUN RUN & WALK

Er is geen betere manier om Schaijk te beleven dan via de URBAN FUN RUN & WALK! Drie prachtige routes voeren kinderen, hardlopers en wandelaars langs en door de uniekste plekjes van dit gezellige werelddorp. Je loopt buiten, maar ook dwars door allerlei gebouwen heen. Nieuw en oud, binnen en buiten, voorspelbaar maar zeker ook onverwacht. Je maakt het allemaal mee tijdens deze tocht, die start en eindigt in het spiksplinternieuwe centrum. Schrijf je snel in!

Parcours:

 • 10 kilometer voor hardlopers en wandelaars
 • 5 kilometer voor hardlopers en wandelaars
 • Kidsrun*

*Als ouder kun je eventueel meelopen als begeleider voor je kind. Dit kost geen geld, en je hoeft je niet aan te melden. 

Voor wie:

 • Voor getrainde hardlopers en wandelaars
 • Voor de gezellige wandelaar en beginnende hardloper
 • Voor alle kinderen vanaf 6 jaar
 • Voor alle mensen die Schaijk eens op een andere manier willen zien!

Details:

Datum: zondag 14 april 2019

Starttijden: Melden vanaf 10.00 uur

 • Start 10 kilometer: 11.00 uur
 • Start 5 kilometer: 11.30 uur
 • Start Kidsrun: 12.00 uur

Kosten:

 • Volwassenen: 7,50 euro inclusief iets lekkers bij ons Foodtruckfestival!
 • Kids: 2,50 inclusief een gratis pannenkoen en een glaasje ranja bij het Kinderplein.

Wat krijg je?

 • Startbewijs met je naam erop
 • Een uniek en verassend parcours van ongeveer 2.5, 5 of 10 kilometer
 • Toegang tot het unieke 2-daagse evenement Beleef Schaijk!
 • Gratis tassenafgifte
 • Heel veel plezier, want het is een FUN RUN!
 • Spectaculaire warming- up

 

FIFA 2019 CUP

Win jij de FIFA 2019 Cup tijdens BELEEF Schaijk?

Je kunt je nu inschrijven voor FIFA 19 toernooi, welke op zondag 14 april tussen 13.15 en 17.45 wordt georganiseerd tijdens BeLEEF Schaijk. Test je skills en gebruik je talenten om de overwinning te behalen! Al wat je nodig hebt zijn deze skills en enthousiasme om deel te nemen. Schrijf je daarom in om je deelname tot een succes te maken.

 

A3posterOpeningseventSchaijk

terug naar boven