Menu

Schoikse Minse: Ties Coolen

Naam:

Ties Coolen

Geboortejaar:

1981

Van wie bende ge dur enne?

Anton & Henriette met als grote broer en goede vriend Klaas. Nog voordat wij geboren waren zijn mijn ouders beland in Schaijk, wonende op ‘t Erf, vanwege een baan bij de lokale Rabobank en mijn moeder heeft gewerkt op het oude gemeentehuis in Schaijk. 

Waar in Schaijk opgegroeid:

Geboren en gewoond op Wingerd en later verhuisd naar De Hoefstal en Molenaarstraat.

Waar tussentijds gewoond:

Na het studeren in Haarlem, wonen en ondernemen in China, ben ik even weer terug in Schaijk gaan wonen op De Kruidenhof, dit samen met Bas Keijzer in ‘De Woning’. 

Na een korte tijd ben ik samen gaan wonen met mijn vrouw Gaby in Oss. Na de geboorte van Tijn & Fiene zijn we gaan bouwen in Schaijk waar we nu wonen, ter overbrugging hebben we toen met plezier in de Lorskensstraat gewoond. Woont nu in en met:

In Schaijk aan het Munpad, samen met mijn vrouw Gaby en onze kinderen Tijn & Fiene.

Lagere school en daarna:

Lagere scholen in Nijmegen en Oss. Middelbare school Den Bongerd in Oss. MBO in ’s-Hertogenbosch. HBO in Haarlem.

Wat doe je nu:

Naast genieten van mijn prachtige vrouw, lieve kinderen en het mooie wonen in Schaijk ben ik ondernemer. Vanuit Den Bosch en Shanghai helpen wij bedrijven die producten uit China willen importeren met het vinden van goede en betrouwbare fabrieken in China. En helpen wij de verschillen tussen China en het Westen te overbruggen door het inkoopproces te begeleiden. Daarnaast inspecteren wij producten op correctheid en kwaliteit op locatie in China, India en Vietnam.

Waar kunnen we je van kennen?

Van mijn generatie waarschijnlijk uit Café de Raaf van 20 jaar geleden, waar we iedere week wel te vinden waren als gast. We waren nog een tijd in de Bowling te vinden vanwege de La Chouffe. Als klein jongetje was ik overigens ook te vinden in de Bowling van Leo en Toos hun tijd, omdat mijn ouders daar veelal te vinden waren (de hamburger van Toos, heerlijk!). Dit geldt ook voor Netjeshof, als klein jongetje kan ik nog vaag de Netjeshof-tijd herinneren.

Verder kennen mensen mij nog eventueel van het uitgaan bij de Morgenzon en de Rockefeller, bij de Rockefeller heb ik nog gewerkt als glazenophaler en barman, veel gezien, meegemaakt en geleerd toen.

Na terugkomst in Schaijk ben ik net als alle andere ouders te zien bij de vele haal- en breng verplichtingen voor je kinderen, zoals; voorheen DAW en judo en nu breakdance, hiphop, turnen, drummen, bouwschuur en af en toe het schoolplein van de Regenboog. 

De Swarte Keijzer & Co is bij vele wellicht ook bekend, samen met mijn twee dierbare maten Bas Keijzer & Ton de Swart proberen wij hobbymatig op professioneel niveau te BBQ’en, grillen en roken. 

Ties 2

Wat trekt jou zo aan in Schaijk/wat maakt Schaijk voor jou bijzonder?

Schaijk is overzichtelijk en zeker voor jonge kinderen leuk en veilig (hoop ik!) opgroeien. De vele activiteiten die voor alle leeftijden worden georganiseerd maakt dat alle leeftijden op een bepaalde manier verbonden zijn aan elkaar. 

Daarnaast heeft Schaijk vele (verborgen) ondernemers die ieder op hun gebied uitblinken, niet alleen ondernemers die gevestigd zijn in Schaijk, maar juist ook daarbuiten en toch in het mooie Schaijk wonen.

Wat zou iedereen over Schaijk moeten weten?

Dat Schaijk in vergelijking met vele andere dorpen zich rijk mag voelen aan alle voorzieningen die ze hebben. Uiteenlopend van het aanbod aan winkels, bedrijven, diversiteit aan verenigingen, keuze uit horeca en twee basisscholen. Daarnaast wonen we allemaal in een bosrijke omgeving.  

Wat weet niemand over jou?

Van mijn lidmaatschap bij ‘de Gouden Cirkel’ & genootschap BWBB  ;-)

Wat is jouw lijfspreuk?

Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen. 

Wat is je mooiste herinneringen aan Schaijk en wat wil je er nog graag over kwijt?

Schuupen met Marcel van der Ven. Wie? Die man met dat doosje achter op zijn fiets, vroeger veelal een groen petje op en als je hem kwijt bent is hij aan het fietsen of zit hij in de bieb. Die man, dat is al vanaf ik geboren ben onze huisvriend en kameraad.

En natuurlijk de kinderjaren bij de twee bultjes op de Smidse, het crossterreintje bij het kampje, het voetbalveld waar de kersboomverbranding vroeger was, achter de Hoefstal de polder in, de holle boom in de polder, oorlogje spelen, scouting Schaijk, Judo bij Tiny, volleyballen met les van Pieter, prei planten bij Jonkergouw, deze activiteiten waren vooral met Maik Vaneker (beste vriend vanaf het eerste uur) en Thijs Ploegmakers (tevens broer van mijn hartsvriendin Sissie). Later vooral leuke en mooie herinneringen opgebouwd in de Raaf & Rockefeller.

Maar dit alles is geweest, en het mooie van wat ouder worden is dat vooroordelen vervagen en dat je meer openstaat voor nieuwe en andere contacten waar mooie vriendschappen uit voortvloeien. Activiteiten die vanuit de Stichting der Moeslanden worden georganiseerd zijn daar een mooi voorbeeld van, die verbindende waarde is goud waard.   

Ties 1

terug naar boven