Menu

Schoikse Minse: Daniëlle van Gaal

Van wie bende gij d'r enne

Ik ben Daniëlle van Gaal, Dochter van Piet van Gaal en Elly van Gaal – Egelmeer. Mijn vader is geboren in Schaijk (opgegroeid naast theetuin de Maashorst) in een heel klein huisje met 11 kinderen en af en toe wat logees. Hij is vooral bekend om het feit dat het zo'n 'hendige mins” is. 

Mijn moeder Elly is geboren en opgegroeid in Uden. Haar moeder was de zus van Cor Albers, bekend van wat nu café de Raaf is. Zij heeft lange tijd bij de Nieuwe Hoeve gewerkt, maar inmiddels met mijn vader aan het genieten van vrijheid. Ik heb een zus, Angelique den Drijver. Een hele lieve zus die een kapsalon aan huis heeft in Schaijk. Samen met hun heb ik een hele fijne jeugd gehad. Vooral trots op het feit dat mijn zus en ik nooit een dag in ons leven ruzie hebben gehad met elkaar. (Ik verklaar dat zelf door het feit dat ik redelijk makkelijk in de omgang ben) 

Geboren in de Biezen, opgegroeid  op 't Erf, gepuberd in de Schutsboomstraat. 

Woont nu met:

Mijzelf! Ik woon in de Molenaarstraat, fijne plek! Af en toe ben ik ook in Everdingen te vinden waar mijn vriend Dieter woont. Da's het “de Reek” van Utrecht. Een kleine woonplaats met een dorpshuis, basischool en een dagwinkel. Maar een oh zo mooie omgeving waar we heel graag doorheen wandelen. 

School en werk:

Ik heb op de Regenboog gezeten en ben vanuit daar naar het Maaslandcollege in Oss gegaan. Eerst mijn MAVO diploma behaald, daarna mijn HAVO diploma en wist toen nog niet wat ik wilde, dus daarna gaan werken. 

Uiteindelijk in de Optiek beland en later gaan werken en leren. Ik blijk hierin echt mijn roeping gevonden te hebben. Ik ben een echt vakidioot die het super leuk vind om over ogen te praten, dingen uit te pluizen, technische uitdagingen aan te gaan en  monturen te adviseren. Toch blijft mijn favoriet de praatjes met de mensen. Mooie verhalen van bijzondere mensen hoor je af en toe in de stoel. Een prachtig vak waar je mijns inziens veel te weinig over hoort. Ik voer mijn vak uit in een optiek in Uden.

Waar kunnen jullie mij van kennen? 

Ruim 11 jaar huppelpupke/dansgarde, zowel op het podium al lesgegeven aan dansmariekes. Er doen zich verhalen de rondte dat er vrouwen zijn in het Moesland die van mij hebben geleerd met hun borsten te schudden. 4 Jaar wortels gebost bij Spanjers, en ondertussen 3  keer meegedaan met de pronkzitting. Iets wat ik erg leuk vind om te doen! En vroeger als vaste sidekick van Martje Geurts van Kessel. Onafscheidelijk sinds dag 1 van de kleuterschool. Een vriendschap waar ik erg blij mee en trots op ben. 

Wat trekt mij aan in Schaijk:

Het gevoel van saamhorigheid met carnaval vind ik machtig mooi! Zomaar een praatje met iemand die je alleen van naam of gezicht kent en dan ineens kei gezellig een kletsproatje houden of een borreltje drinken. 

Ook vindt ik het heel mooi om te zien dat wij in Schaijk zoveel lieve vrijwilligers hebben die bijdragen aan het feit dat er zoveel georganiseerd wordt in ons mooie dorp. Toch telkens vernieuwing in bestaande evenementen of het vervangen ervan voor iets nog mooiers, petje af!

Verder zijn er ontzettend vele mooie ondernemingen in Schaijk waardoor ik kan zeggen dat ik er trots op ben mijzelf een Schaijkse te mogen noemen. Een compleet centrum met alles wat je nodig hebt, dus voor een boodschap zelden het dorp uit hoeft! 

IMG-20151106-WA0069.jpg

Wat weten mensen niet over mij?

Oeh, ik denk meer niet dan wel, maar sommige mensen die mij leren kennen zijn soms verbaasd over het feit dat ik niet altijd een feestbeest ben, maar ook een serieuze kant kan hebben. Ook ben ik al jaren niet meer echt een stevige drinker, dus al die rare dingen die ik doe wanneer mensen denken dat ik teveel gedronken heb doe ik vaak met het volle bewustzijn. (da's misschien nog veel erger)

En dat ik ontzettend veel hou van hele rare verkleedkleren en met vrienden van mij op verjaardagen en feestjes altijd eindig in hele bijzondere outfits. Verkleden zou niet beperkt moeten blijven tot de carnaval. 

Lijfspreuk:

Ik ben niet echt van de spreuken, maar ik denk dat ik, geinspireerd door de film Pay it forward wel een beetje anders tegen dingen aan ben gaan kijken. Ik geloof in het belang van belangeloos dingen voor een ander doen en dat dat zichzelf terugbetaald, namelijk een mooiere samenleving. 

Groetjes, Danielle.

IMG-20200126-WA0016.jpg

terug naar boven