Menu

Schoikse Minse: Frank van Casteren

Naam:
Frank van Casteren

Geboortejaar:
31-01-1971

Van wie bende ge dur enne? 
Ik ben de vijfde van Hendrik  en Miet van Casteren. Ik heb 2 broers en 2 zussen : Marja, Peter, Annet en Erik.

Waar in Schaijk opgegroeid: 
Ik ben geboren in de Runstraat nr 66 en ben daar bijna de rest van mijn leven blijven wonen. Opgegroeid op de boerderij waar ons pap een varkens en akkerbouwbedrijf had. Deze boerderij is begin jaren 90 opgekocht door de gemeente voor nieuwbouw. Nadat de meeste huizen al waren gebouwd kreeg ik de kans om achterste gedeelte van de nog staande boerderij af te breken en daar ons eigen huis te bouwen.  Op dat moment woonde ik in Reek waar ik een 2 jaar heb gewoond.  Niet terug naar de Runstraat maar naar de Heiheuvel waar we sinds 2003 wonen. Samen met mijn vriendin Nicole Selten en onze 2 kinderen Tjeu en Has hebben we het daar erg naar onze zin.

Lagere school en daarna:
Na de lagere schoon ben ik naar de Mavo in Heesch gegaan. Op beide scholen en hele leuke tijd gehad. Daarna naar de MTS gegaan in Oss om werktuigbouw te gaan leren. Dit jaar heel veel plezier gehad maar weinig geleerd. Het bleek een verkeerde keuze waarna ik naar de MAS in Boxtel ben gegaan voor een studie levensmiddelentechnologie. Dit ging mij beter af . In het derde jaar een hele mooie stage gehad in Israël. Hier heb ik 3 maanden in een kibboets gewerkt en gewoond. De hele week werken in een vleesverwerkende fabriek en in het weekend trokken we er op uit om het land te leren kennen. Een hele mooie tijd afgesloten met een rondreis door Egypte. Het reizen heeft mij hierna nooit meer los kunnen laten. Eerst met vrienden en later met mijn gezin vele mooie vakantie gehad en daarbij veel van de wereld gezien. Na school een tijd gewerkt bij EPC in Cuijk en bij ons pap en broer Erik die de boerderij hadden voortgezet in Lithoijen. Daarna heb ik 4 jaar gewerkt bij Hero in Breda als proces operator in de fruitverwerking en nu werk ik alweer 22 jaar bij Mars in Veghel waar ik proces operator ben en verantwoordelijk ben voor de chocoladeproduktie.

Waar kunnen we je van kennen?
Je kunt me overal tegen komen, want als er iets georganiseerd wordt ben ik er meestal wel bij. Vele jaren meegedaan met de Optocht met CV Bekek Ut Mar.  23 jaar actief gevoetbald bij DAW en sinds dit jaar ook trainer geworden. Ook kun je me onder water tegen gekomen zijn omdat ik een paar jaar lid ben geweest van duikteam Lith waar ik mijn brevet gehaald heb, waar toen vele Schaijknaren actief waren. 

Maar je kunt me ook kennen van activiteiten op Regenboog. Omdat ik in ploegen werk heb ik overdag vaak tijd om mee te gaan als begeleider bij activiteiten. 

Schermafbeelding_2020-03-22_om_15.03.36.png


Wat trekt jou zo aan in Schaijk/wat maakt Schaijk voor jou bijzonder?
Schaijk is zelfvoorzienend. Ik ben de winkels ook heel trouw. Veel dingen die ik aanschaf koop ik gewoon in Schaijk . 

Daarnaast is er in Schaijk veel te doen. Er wordt veel georganiseerd en ik heb veel respect voor de mensen die hier veel tijd en energie in stoppen. Het is dan ook fijn om zien dat het meestal een succes is. Ik hoor van veel mensen die van buiten Schaijk dat het hier goed wonen is en dat ze goed worden opgenomen

Wat weet niemand over jou?
Dat ik een mountainbike heb. Of je moet in mijn schuur zijn geweest. Daar hangt deze al 17 jaar aan de muur.

Wat is je mooiste herinneringen aan Schaijk en wat wil je er nog graag over kwijt?
Zoals  vele voorgangers in deze rubriek is het voor mij toch ook de carnaval waar je elk jaar weer naar uit kijkt. 

Daw 7 waarbij ik jaren heb gevoetbald. Dat waren vaak lange dagen, om 09.00 aanwezig , tot een uur of 5 in kantine en dan moest je de volgende dag in de krant lezen wat het eerste had gedaan. Dat waren gezellige dagen.

Op stap gaan Schaijk was elke week een feest. In de Postduif en de Rockefeller was het altijd gezellig. Plaatsen waar je elk weekend vrienden en bekenden trof.

Het mooie van Schaijk is dat er altijd leven in de brouwerij is en dat er iedere keer toch weer mensen zijn die weer iets nieuws organiseren en dat ik mijn kinderen hier ook weer zie genieten. Het klinkt vanzelfsprekend en in andere dorpen gaat het natuurlijk ook zo. Maar Schaijk is een dorp waar ik trots op ben en waar iedereen trots op mag zijn. Laten we dat dan maar doen.

Frank van Casteren

terug naar boven