Menu

Schoikse Mins: Mark Loeffen

VERTEL EENS, WIE BEN JE?

Ik ben geboren op 17 mei 1966 te Schaijk, kom uit een gezin van 4 kinderen, heb nog 2 broers: André en Maarten en zus Marieke.

Ik ben een zoon van Gerrit Loeffen en Marietjes Vissers .

We hebben thuis altijd een heel warm nest gehad, wat je steeds meer weet te waarderen naarmate je ouder wordt. Mijn moeder is na een kort ziekbed in april 2017 overleden, heel heftige tijd was dat, en mijn vader verblijft op dit moment in een verzorgingstehuis te Uden.

Ben opgegroeid op de Vlasgaard 1 te Schaijk, we hadden een mooi pleintje voor de deur, waar we veel speelden met kinderen uit de buurt, verstoppertje met de bal stoeprande enz. Ik zat op de Sint Jozef school, waar de meiden stiekte en touwtje springde, en dat vond ik ook wel leuk om mee te doen, gezellig met die meiden. Had ook standaard meer meiden op mijn kinderfeestje dan jongens.

Verder heb ik de volgende sporten gedaan; judo, paardrijden, tennis, squash, stijldansen, beatballet, streetdance en ben ook nog evn bij scouting geweest.

Webp.net-resizeimage-4.jpg

Na de lagere school Mavo in Heesch en MDS in Nijmegen gedaan. Altijd leuke tijd gehad op school. Mavo Heesch was wel streng maar wel heel gezellig. Daar heb ik nog een ooit een gratis maandkaart van Fitcentre schaijk (toen der tijd squashcentrum Schaijk) gewonnen met sportdag. Ben daar toen in aanraking gekomen met aerobics lessen, en was meteen verkocht. Snel cursussen gaan volgen om zelf les te kunnen gaan geven, was toen 16 jaar. Na mijn diensttijd (ja ja ook ik ben in dienst geweest) heb ik fitcentre schaijk overgenomen Van Harrie en José Nas die gingen in Nijmegen een groter sportcentrum bouwen. Nu 31 jaar later run ik nog steeds Fitcentre Schaijk, met meestal veel plezier.

Ik woon al 30 jaar samen met mijn vriend Herman Vissers, ook meestal met heel veel plezier (ha ha). De eerste 25 jaar hebben we in Herpen gewoond (Schaijkseweg dus toch nog een beetje schaijk), waar nu restaurant Pan & Zo gevestigd is. Dit restaurant hebben wij geopend in 2014 en verkocht in 2018. Vanaf dag 1 was het booming, super druk. Dit waren hele mooie hectische jaren, waar we met veel trots op terug kijken.

De mensen in Schaijk zullen mij kennen, als jongen van 12 jaar werken bij ome Tini in de SRV winkel, en daarna bij fitcentre Schaijk en Pan & Zo. En natuurlijk als vriend van Herman Vissers, die volgens mij wel een bekende mins uit Schaijk is. En verder als er iets gezelligs te doen is in Schaijk dan zijn wij er meestal wel bij, Herman en ik houden wel van een feestje.

Wat mij aantrekt in Schaijk is op dit moment dat Schaijk weer helemaal op de kaart gezet is door het nieuwe centrumplan Schaijk. We mogen toch wel blij zijn met inwoners uit Schaijk die toch vastberaden doorzetten om dit centrumplan Schaijk te realiseren.

Webp.net-resizeimage-2.jpg

WAT ZOU IEDEREEN VAN SCHAIJK MOETEN WETEN?

Schaijk ligt natuurlijk heel mooi tussen 2 bosrijke gebieden in, en heeft voor zo’n klein dorp veel op het gebied van horeca , sport en winkels, het is een ondernemend dorp met veel gezellige mensen.

WAT WEET NIEMAND VAN JOU?

Ja heb je even, waar zal ik beginnen? Nee, zou zo 123 niks weten, ben namelijk zelf wel een open boek voor de meeste.

WAT IS JOU LIJFSPREUK?

Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk! Everybody have the wings to fly!

WAT IS JOU MOOISTE HERINERING AAN SCHAIJK?

Nou toch wel de gezelligheid van Schaijkse mensen onder elkaar op terras, kermis, carnaval en andere schaijkse feestjes  (bijv Munfisje). Wel mag de datum van de Schaijkse kermis voor altijd verzet worden, valt namelijk te vaak in de bouwvakvakantie. Kijk maar naar vorig jaar (2019) was super gezellige kermis, iedereen was weer terug van vakantie, THUIS IN SCHAIJK !

Webp.net-resizeimage-3.jpg

 

terug naar boven