Menu

De nieuwe voorzitter aan het woord

Op het moment dat ik dit stuk schrijf zit ik nog wat brak achter mijn beeldscherm. Bij te komen van het openingsbal van de Kêleströpers. Niet alleen omdat het echt gezellig was maar ook omdat voor het eerst in het Landerds bestaan of sterker nog in het bestaan van carnaval in het Moesland, Smousenrijk en Kêlerijk er een Prinses het hogste van het hogste is tijdens carnaval. Hartstikke leuk, Prinses Debby en Hertogin Josje veel plezier de komende 2 jaren. Uiteraard ook Prins Joost, Prinses Jenna en Adjudant Roy gefeliciteerd met jullie benoeming tot het hoogste in het Smousenrijk. 

mmm, misschien is het stukje hierboven niet het beste begin voor mijn allereerst stuk als voorzitter van Stichting Carnaval de Moeslanden. Laat ik dan nu maar bij het begin beginnen. Enige tijd geleden kreeg ik de vraag of ik, in een bepaalde frequentie, een stukje wil schrijven voor SEW. Ja, natuurlijk wil ik dat. Mooi bereik op een mooie goede site en zo kunnen we, Stichting Carnaval de Moeslanden, op een andere manier ons publiek bereiken. Maar ja, dan komt het. Ga ik een serieus stuk schrijven, luchtig, informatief, vermakend, makkelijk leesbaar, formeel. Ik heb besloten dat ik gewoon ga schrijven en wat het wordt, wordt het. Op de dag dat ik gevraagd heb was onze nieuwe prins nog niet bekend.

Nu wel Prins Twan d’n Urste en zijn Prinses Manon zullen komende 2 jaren heersen over het Moesland. Ja, voor velen een verrassing en een heel erg leuke verrassing. Onmiddellijk na zijn onthulling rees de vraag; maar wie wordt dan de grootvorst? Ga ik nog 2 jaar de rol van grootvorst oppakken, gaat de rest van de Raad van Elf dit opvangen, nieuwe grootvorst of ? Op dit moment is alleen op de eerst vraag een antwoord; nee ik ga dit niet doen. Ik ben voorzitter van Stichting Carnaval de Moeslanden. Op de andere vragen is nog geen antwoord. Maar ik beloof jullie binnen nu en 4 weken is bekend hoe we dit oplossen. We gaan dit bekend maken en laat ik vast iets verklappen, we laten dit niet ongemerkt voorbij gaan. We maken er ergens op een moment een feestje van, waar jullie bij deze al bij uitgenodigd zijn. Later meer….

Het volgende evenement, behalve wat ik zojuist beschreven heb, zijn de pronkzittingen. De eerst artiestenavond is geweest en het gaat weer wat beloven! Schrijf vast in de agenda; zaterdag 04 januari 2020 vanaf 15:00 uur kaartverkoop in de Phoenix. 

Tot het volgende stuk. 

Maarten Hendriks
Voorzitter Stichting Carnaval de Moeslanden 

terug naar boven