Menu

Ton, Bas en Ties: BBQ’en

Alle drie afzonderlijk waren Ton (de Swarte), Bas (de Keijzer) en Ties (de Co) al jaren hobbymatig aan het experimenteren met de BBQ. Uiteenlopend van het bereiden van Low & Slow gerechten tot het maken van hun eigen BBQ. Drie vrienden met een passie voor lekker vlees van hoge kwaliteit. Met liefde en plezier staan ze urenlang te experimenteren met allerhande soorten vlees, recepten en bereidingstechnieken. Een aantal jaren geleden besloten ze om van hun privé hobby hun publieke hobby te maken. Tijdens de nog ouderwetse moeslandse braderie zijn ze met hun BeerBQ neergestreken op het pleintje bij d’n blijen boer. Met de pakkende naam ‘De Swarte Keijzer & Co’ en op de vrolijke klanken van hun lijflied ‘Monsieur Cannibale’, bereidden ze daar voor het eerst de nu al legendarische Fat-doggs en Wisent-burgers. Door de vele enthousiaste reacties was een nieuwe hobby geboren; het verzorgen van de inwendige mens tijdens feesten en partijen.

Deze hobby heeft ze inmiddels naar vele feesten en partijen gebracht, waarbij het nooit als werk is gaan voelen. “Het zien van de glunderende gezichten als mensen hun eerste hap nemen geeft namelijk een enorme kick. Daarnaast hebben we altijd lol met elkaar en met onze gasten. We proberen vaak met een grap en een grol contact te maken met onze gasten als onderdeel van de gehele eetbeleving”. Oftewel schik en lekker eten combineren. 

Webp.net-resizeimage.jpg

Overdag zijn de drie heren met totaal andere dingen bezig; Ton heeft samen met zijn vader en broer een bedrijf in stapmolens voor paarden, De Molenkoning. Bas is bedrijfsadviseur bij de Rabobank. En Ties heeft zijn eigen bedrijf in kwaliteitscontroles in Azië, QC-China. “Juist dit contrast zorgt ervoor dat we onze hobby met veel plezier uitvoeren. We nemen dan ook niet alle feesten en partijen aan. Het moet echt bij ons en ons concept passen, anders bedanken we vriendelijk. Het moet ten slotte niet op werk gaan lijken”. 

Onlangs is er uit deze hobby weer een andere hobby voortgekomen; het verkopen van hun eigen ‘De Swarte Keijzer & Co BBQ Briketten’. De heren zijn hiervoor met een lokale Keniaanse producent van briketten een samenwerking aangegaan. “Wij vonden het belangrijk om een duurzaam product op de markt te brengen. Dit komt tot uiting in de samenstelling van de briketten en de verpakking die uit 100% ecologisch/recycleerbaar materiaal bestaat, maar ook het produceren door een lokale ondernemer die goed is voor zijn mensen. Daarbij kijken we meer naar de kwaliteit van deze zaken dan naar de prijs”. 

Vanaf de dag dat de mannen zich in het zweet moesten werken om de container met briketten uit te laden zijn ze naast hun werk, nu dus ook druk bezig met het bezorgen van hun briketten in de regio. “Gelukkig hadden we het nog niet druk genoeg en kan dit er ook nog wel bij.., maar ondanks alle drukte is vooral de schik die we ermee hebben het aller belangrijkste. Het blijft tenslotte hobby”.

Mocht je interesse hebben in de briketten of in De Swarte Keijzer & Co zelf? Kijk dan op:

terug naar boven