Menu
w.s.v. Ons Genoegen Schaijk

w.s.v. Ons Genoegen Schaijk

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL:

10-10-20 > Pater Vos Tocht 2020

Zaterdag 10 oktober organiseert w.s.v. Ons Genoegen Schaijk samen met Stichting Pater Vos India, de jaarlijkse Pater Vos Tocht. De opbrengst is voor Stichting Pater Vos Inda.

De afstanden die u kunt wandelen zijn 6, 10, 15, 20 en 25 km. Afhankelijk van de afstand die u gaat wandelen kunt u starten tussen 07.30 uur en 13.00 uur. Dit jaar het verplicht om gebruik te maken van de voorinschrijving, dan is ook de medaille te bestellen. Voor de voorinschrijving klikt u hier.

Voor meer informatie over de wandeltocht neemt u een kijkje op de website van w.s.v. Ons Genoegen Schaijk

Wie jarig is trakteert

  • Gepubliceerd in Nieuws

Wandelsportvereniging Ons Genoegen Schaijk bestaat op 2 juli 65 jaar. En wie jarig is trakteert. Ze trakteren de Schaijkse gemeenschap op 4 wandelroutes door het dorp en net omheen, de lengte van de routes is ca 5 km.

Iedereen kan deze routes wandelen in de periode van 21 t/m 28 juni. De routes zijn vanaf 20 juni te downloaden via de website van de vereniging.

Meer informatie vindt u op www.wandel-og.nl

 

Walking Event De Maashorst 2016

Op zondag 27 maart organiseert w.sv. Ons Genoegen Schaijk samen met de Maashorst Betrokken Ondersnemers het Walking Event De Maashorst. Dit is een mooie wandeltocht door natuurgebied De Maashorst. De startlocatie is dit jaar Fitland - Hotel "de Vrije Teugel" in Uden.

Wandelen over het boerenland, langs historische plaatsen en dwars door natuurgebieden: Walking Event De Maashrost laat je op en top genieten van de Brabantse natuur. Met wandelroutes van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer, en daarmee dus geschikt voor zowel de kleine stappers als de ervaren wandelaar. Kom dus met heel het gezien - opa, oma, kinderen en kleinkinderen - en maak er een gezellig dagje uit van. Kom dus met heel het gezin - opa, oma, kinderen en kleinkinderen-  en maak er een gezellig dagje uit van. 

De kosten voor alle afstanden bedragen € 5,- per persoon, behalve voor deelnemers tot en met 12 jaar. Deze mogen deelnemen voor € 2,50 per persoon. Ook uw trouwe viervoeter is van harte welkom tijdens Walking Event De Maashorst.

Als u gebruik maakt van de voorinschrijving profiteert u van een korting van € 1 op het inschrijfgeld, voorinschrijving is mogelijk tot 20 maart as. Gebruik maken van de voorinschrijving klik hier.

De starttijden zijn als volgt:

  5 km  Tussen 08:00 en 14:00 uur
10 km  Tussen 08:00 en 13:00 uur
15 km  Tussen 08:00 en 12:00 uur
20 km  Tussen 08:00 en 12:00 uur
30 km  Tussen 08:00 en 10:00 uur

Meer informatie over dit evenement neem dan een kijkje op www.walkingeventdemaashorst.nl.

23 Januari Snerttocht Schaijk

Op zaterdag 23 januari 2016 is de 6e editie van de Snerttocht in Schaijk, welke georganiseerd wordt door Restaurant-Zalen-IJssalon “Nieuw Schaijk” ism w.s.v. Ons Genoegen Schaijk. De afstanden zijn 5, 10, 15 en 25 km, hierdoor is de Snerttocht geschikt voor zowel de kleine stappers als de ervaren wandelaar.

De kosten voor alle afstanden bedragen € 4,- per persoon. Na afloop is er voor iedere deelnemer een heerlijke kop erwtensoep. Kom dus met heel het gezin - opa, oma, kinderen en kleinkinderen-  en kom genieten van de door ons uitgezette routes.

Ook uw trouwe viervoeter is van harte welkom de Snerttocht Schaijk.

De startlocatie is: Restaurant-Zaal “Nieuw Schaijk”, Rijksweg 46 in Schaijk.

De starttijden zijn afhankelijk van de afstand:
5 km tussen 09:00 en 13:00 uur
10 km tussen 09:00 en 13:00 uur
15 km tussen 09:00 en 13:00 uur
25 km tussen 08:00 en 11:00 uur

Voor meer informatie klik hier.

Pater Vos Tocht (Herfstwandeltocht door De Maashorst)

SCHAIJK - De Schaijkse wandelsportvereniging Ons Genoegen houdt samen met de Stichting Pater Vos India op zaterdag 10 oktober een herfstwandeltocht in natuurgebied De Maashorst. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 5, 10, 15 en 25 kilometer.

De start is bij café-restaurant Nieuw Schaijk aan de Rijksweg 46 in Schaijk, voor de 15 en 25 kilometer van 8 tot 10 uur en voor de 5 en 10 kilometer tussen 9 en 12 uur. Deelname kost 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar 1,50 euro. Onderweg is er een pauzeplaats ingericht bij het Moeschakamp aan de Udensedreef, waar men een consumptie kan gebruiken.

Wandelen voor steun aan projecten in India wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en bij succes zal deze wandeltocht de komende jaren zeker worden herhaald. Deze keer is de opbrengst bestemd voor scholing van arme kinderen in India, speciaal in het gebied waar de Schaijkse missionaris Pater Martien Vos vele jaren heeft gewerkt.

Kijk voor meer informatie over deze wandeling op de website van WSV Ons Genoegen Schaijk, www.wandel-og.nl. Voor meer informatie over de Stichting Pater Vos India kan men tercht op www.stichtingpatervosindia.nl.

Jubileum editie Maashorstwandeltocht

Op zondag 28 juni organiseert wandelsportvereniging Ons Genoegen Schaijk de jaarlijkse Maashorst wandeltochten. U kunt op die dag afstanden lopen van 5, 10, 15, 20, 30 of 42 km, en wegens het 60 jarig bestaan van Ons Genoegen Schaijk is er deze keer ook een 60 km afstand. Er zijn dus geschikte afstanden voor zowel degenen die alleen of met het gezin een stukje willen gaan wandelen als voor de meer getrainde die een stevige wandeling verkiest.

De routes leiden de wandelaars - zoals ze van ons gewend zijn - zo veel mogelijk over landwegen en door natuurgebieden. Vooral de langere afstanden leiden door de bosrijke, waterrijke en landelijke omgeving van Landerd, waardoor deze tocht inmiddels bekend staat als een afwisselende en mooie tocht. De routes zijn zeer goed voorzien van pijlen en er zijn voldoende rustgelegenheden onderweg. Velen zien de 30 en 42 km afstanden niet alleen als hele mooie wandelingen, maar tevens als een hele geschikte training voor de Apeldoornse of de Nijmeegse vierdaagse. Uiteraard geldt dit helemaal voor de 60 km afstand, die ook zeer geschikt is voor wie nog eens een Kennedymars wil gaan proberen. Maar ook op de kortere afstanden zult u veel van het natuurschoon in en om Schaijk kunnen bewonderen.


U kunt starten vanuit de zaal van Café-Feesterij "De Potter", Schutsboomstraat 33 te Schaijk. De locatie van de startplaats is aangegeven vanaf de grotere doorgaande wegen. Medewerkers geven aan waar u de eventuele auto op korte afstand van het startbureau het beste kunt parkeren.

De 60 km lopers starten tussen 6.00 en 6.15 uur, de 30 en 42 km lopers tussen 7.00 en 9.00 uur, de 15 en 20 km lopers tussen 7.00 en 13.00 uur en degenen die 5 of 10 km willen lopen kunnen starten tussen 8.00 en 14.00 uur. Houdt u er bij de keuze van uw starttijd rekening mee dat het startbureau om 17.00 uur sluit, dan moet iedereen weer binnen zijn. Het inschrijfgeld varieert, afhankelijk van de te lopen afstand en of u wel of niet lid bent van een wandelbond, van Euro 1,50 tot Euro 3,00 per persoon. Behalve de 5 km route leiden de routes langs één of meerdere rustplaatsen met sanitaire voorzieningen. Wandelboekjes en IVV-kaarten worden afgestempeld.

Iedereen kan deelnemen aan deze wandeltochten, u hoeft geen lid te zijn van een wandelvereniging of wandelbond. Indien u vooraf nadere informatie wilt inwinnen kunt u contact opnemen met Els van den Heuvel (tel. 0486-851415) of bezoek onze website: www.wandel-OG.nl.

Graag tot ziens, op zondag 28 juni in Schaijk!

Avondvierdaagse Schaijk van 2 t/m 5 juni

Dit jaar kunt u van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juni deelnemen aan de avondvierdaagse in Schaijk. Een mooie gelegenheid om zowel te genieten van de mooie omgeving van Schaijk als om sportief en gezond bezig te zijn. Wandelsportvereniging ‘Ons Genoegen’ en korfbalvereniging ‘Emos’ heten u dan van harte welkom vanaf de startplaats in of bij de kantine van Emos, achter te sporthal aan de Bossestraat in Schaijk. U kunt daarbij kiezen voor de 5, 10 of 15 km afstand. Behalve op een mooie route wordt u ook dagelijks verrast op een gezellig stukje muziek, dat wordt verzorgd door respectievelijk Potdomme, de Stroatklinkers en One man band Gertwin.

De 5 en 10 km afstanden starten tussen 18.00 en 19.00 uur terwijl de 15 km lopers tussen 17.45 en 18.15 uur kunnen vertrekken. Houdt er bij de start rekening mee dat u 21.00 uur weer binnen moet zijn, anders moeten we u als uitgevallen beschouwen. Op maandag 2 juni is tussen 18.30 en 20.00 uur gelegenheid tot voorinschrijving in de kantine van Emos. U voorkomt daarmee dat u dinsdag lang in de rij moet staan. Zorgt u ervoor dat u bij het inschrijven weet voor de hoeveelste keer u wandelt, want om tijdig de medailles te krijgen moeten we ze al snel bestellen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de avondvierdaagse te wandelen zonder dat u een medaille wilt, het inschrijfgeld is dan nog slechts €3,= voor vier dagen wandelen. Wandelsportvereniging ‘Ons Genoegen’ ontvangt geen subsidies en de inschrijfgelden zijn nodig om de avondvierdaagse mogelijk te maken. Daarom zijn de rustplaatsen, waar de wandelaars een gratis consumptie krijgen aangeboden, alleen nog toegankelijk voor deelnemers met een startkaart. Begeleiders, zoals (groot-)ouders, die beurtelings één dag met een groepje kinderen lopen mogen hun startkaarten uitwisselen.

We hopen natuurlijk op mooi weer en heten u graag welkom tijdens onze avondvierdaagse. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.wandel-og.nl. Tot ziens op dinsdag 2 juni!

Abonneren op deze RSS feed