Menu
Betty Visschers

Betty Visschers

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL:

Landerdse Dodenherdenking 4 mei in aangepaste vorm

  • Gepubliceerd in Nieuws

75e editie van Dodenherdenking Landerd in aangepaste vorm,

uitzending via Landerd TV op 4 mei om 17.45 uur

Stichting Vier Vrijheid Schaijk is dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van de Dodenherdenking in de gemeente Landerd.

Graag hadden wij u persoonlijk in de Phoenix begroet om burgers en militairen te herdenken die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredes missies, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Helaas is dit door de omstandigheden rond het Coronavirus niet mogelijk. Onze gedachten gaan uit naar al diegenen die op welke wijze dan ook getroffen zijn door het Coronavirus.

Om in deze periode van beperkte vrijheid en soms ook eenzaamheid, toch bij te dragen aan het gevoel van saamhorigheid, hebben wij in samenwerking met Landerd TV de verschillende onderdelen van de herdenking vooraf opgenomen zodat wij aan de regelgeving van het RIVM in verband met de Corona pandemie kunnen voldoen.

De uitzending van de Landerdse Dodenherdenking zal op maandag 4 mei om 17.45 uur uitgezonden worden via Landerd TV.

Wij zijn blij dat we op deze bijzondere manier toch samen met alle inwoners van Landerd bij de Dodenherdenking stil kunnen staan.

Het jaarthema van deze Dodenherdenking is 75 jaar vrijheid, verhalen om nooit te vergeten.

We vertellen u verhalen over 2 Engelse soldaten die het leven lieten voor onze vrijheid. Schaijkse mensen die, met gevaar voor eigen leven, onderduikers een veilig onderkomen verschaften en 2 Joodse kinderen die ondergedoken zaten in Schaijk en de oorlog overleefden.

Allemaal verhalen om nooit te vergeten.

Deze verhalen herinneren ons eraan dat we in Nederland al 75 jaar in vrijheid kunnen leven, vrijheid die niet vanzelfsprekend is. Wezijn allemaal verantwoordelijk voor het behoud en versterken ervan en voor het doorgeven aan nieuwe generaties.

Burgmeester Bakermans zal een toespraak houden.

Zanger Eric Hoekstra zal onder begeleiding van Gerard Bierman op piano zorgen voor de muzikale ondersteuning.

Tevens zullen we verslag doen van het vlaggenceremonieel en de kranslegging bij de Mariakapel in Zeeland. We sluiten de uitzending af met het halfstok hijsen van de vlaggen bij het monument op het Van Spijkplein in Schaijk en de kranslegging aldaar.

Abonneren op deze RSS feed