Menu

Braderie Festival Schaijk

From:

Lekker naar buiten tijdens Braderie Festival Schaijk

Op zondag 23 april vindt het Braderie Festival Schaijk plaats. Het centrum van Schaijk is geheel gevuld met gezelligheid, vertier en demonstraties. Dus volop genieten voor jong en oud.

Gezelligheid en genieten
Lekker snuffelen bij een keur aan kramen met allerlei producten en snuisterijen. Op verschillende plaatsen zijn leuke terrassen waar de bezoekers kunnen genieten van een heerlijk hapje en drankje of van de vele live muziek.

Vertier en demonstraties
Dit jaar pakt de Breakoutrun groots uit op de braderie met een wedstrijd parcours. De inzet zijn gratis toegangskaartjes. Daarnaast zal dansschool Anke en Marieke de hele dag hun 20-jarig jubileum vieren met vele dansshows. Natuurlijk is er ook volop plezier voor de kinderen. Genieten in de kinderboerderij of in de gratis attracties van het kinderplein. Of geschminkt worden, brood bakken boven een kampvuur of kratten stapelen bij Scouting Schaijk. Onderstaand vindt U informatie over ons groots Moeslands Festival op zondag 23 april a.s., dat in de loop van tientallen jaren is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement voor de wijde omgeving, oftewel een regionale trekpleister van formaat !

Kinderen centraal tijdens de braderie.
De braderie van dit jaar zal voor een groot deel in het teken staan voor de kinderen. Dit is vooral te merken aan de diverse activiteiten die voor deze groep zijn vastgelegd. Bijna al deze activiteiten zijn daarom ook gratis toegankelijk ! Wat kun je allemaal verwachten dit jaar.


DSC 94661

DSC 6029

Kinderboerderij.
Vanwege het succes vorig jaar zal er wederom een grote kinderboerderij zijn; van de mobiele kinderboerderij uit Boxtel. Hier zijn vele kleine dieren te vinden, zoals konijnen en cavia’s met hun jongen, maar ook biggetjes en kuikentjes. Op het erfje lopen de geitjes, schaapjes, kippen, ganzen, een ezel, en pony en een kalfje. Iedereen mag tussen de dieren lopen en ze aaien, en om wat langer van de dieren te kunnen genieten zijn er strobalen om op te zitten.  Bij de aanwezige begeleiding die waar en wanneer nodig alles netjes opruimen, kun je ook vragen stellen en om uitleg vragen.

braderie1


braderie 2016 121

foto-paarden

Dansgroep Anke & Marieke viert feest!

Dit jaar bestaat dansgroep Anke & Marieke 20 jaar! Om dat te vieren zijn wij de hele dag te vinden met een eigen podium op de parkeerplaats van Gall & Gall op de Braderie in Schaijk, op zondag 23 april. Dit is  mogelijk gemaakt door Master Sound en de organisatie van Braderie Schaijk. Er is een vol programma met dansoptredens en dansworkshops ván en vóór jong & oud! Van peuterdans, breakdance en streetdance, iedereen is welkom om mee te dansen! Er zijn diverse verrassingen deze dag en we sluiten af met een ballonnenwedstrijd voor alle kinderen. Je kunt mooie dansprijzen winnen! We zullen ons programma binnenkort bekend maken via onze website en op Facebook. Graag tot dans!

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - W: www.dansgroepanke-marieke.nl - F: dansgroepankemarieke

DSC03331

Logo Anke en Marieke

De Koekenbakker.
Maar wil je eens iets anders zien en proeven, dan moet je onze clowneske Koekenbakkers show eens opzoeken, Als dat is gelukt dan zul je versteld staan van de clowneske capriolen die onze speciaal voor de jeugd "ingehuurde" Koekenbakker allemaal met jullie uit haalt. Je mag namelijk ook zelf meedoen en de ingrediënten bepalen die erin worden verwerkt, alles uiteraard op een "zeer verantwoorde" wijze.

Speciale kinderattracties verzorgt door de Dolle Brabander
De Dolle Brabander is een attractiebureau dat diverse activiteiten verzorgd voor jonge kinderen. Zij gaan hun activiteiten allemaal uitvoeren op het Piet Paaltjes plein. Daar kunnen de kinderen vanaf de leeftijd van 2 tot 6 jaar genieten van: een kleine zweefmolen, een kleine draaimolen en een kindertrein.

braderie 2016 115

Bungee trampoline
Voor de wat oudere jeugd staan er een 4-tal bungee trampolines, waar je naar hartenlust je kunsten kunt voortonen. Een aantal specialisten zorgen ervoor dat je goed wordt “ingesnoerd”, zodat je veilig kunt springen.

DSC 6027

Scouting Schaijk.
Ook Scouting  Schaijk is zoals gebruikelijk present met broodbakken rondom een kampvuurtje en een schminckstand voor de kinderen.

braderie3


DSC 6043

Muziek
Voor de kijker en genieter zijn er vele gezellige terrassen, met verschillende muziekjes.

Op het parcours : gepimpte auto’s
Ook zijn er talrijke “gepimpte” auto’s te bewonderen met de meest exotische uitstralingen. Zowel technisch als uiterlijk een knap staaltje van vakbekwaamheid, geperfectioneerd door “amateurs”, die ter plekke tekst en uitleg zullen geven ! Dit zijn de show-cars die je die dag in het echt kunt bekijken:

image1


image2

image3


image4


Schermafbeelding 2017-03-24 om 13.19.55

Nostalgische brommers.
Op het parcours kun je ook nog genieten van diverse oude bromfietsen. Met o.a. legendarische Zundapps, Kreidlers en andere oude brommers. Voor de liefhebber een lust voor de ogen.

Braderie en SEW slaan handen ineen voor geweldige Schaijkse expo op Braderie
De braderie heeft al jaren veel vertier voor groot en klein. Ook dit jaar is er een extra attractie in de vorm van een Schaijk een Werelddorp Plein. met aandacht voor de grote en kleine kinderen. De Braderie laat zien wat Schaijk te bieden heeft: Schaijkse samenwerking tussen carnaval en SEW/bedrijven leidt tot iets moois op de Braderie: In Schaijk maken ze werk van samenwerking. Plaatselijke ondernemers verzorgen hierbij een catwalk, podium, diverse demonstraties en presentaties. Dit alles aangevuld met een proeverij met smakelijke hapjes en drankjes. Een eigen plein ingericht waar we weer een vleugje Schaijkse trots aan de Braderie willen toevoegen. 

DSC 94741

Lees hier meer info over dit SeW plein

 

Banner SeW Logo 600x207


DSC 94711


DSC 94841

Algemeen
Alle eventuele opbrengsten van dit veelzijdige “Moeslands Festival” zijn voor de deelnemende verenigingen en goede doelen. 

12823363 334513196673022 6195841491132871249 o

terug naar boven