Menu

Schaijk een Werelddorp Plein 2017

From:

Het wordt weer fantastisch in 2017 bij het SchaijkEenWerelddorp plein tijdens Braderie Festival Schaijk !

 

Zo'n 25 Schaijkse Ondernemers die niet alleen lid zijn van MKB Schaijk-Reek, maar ook nog eens donateur van het platform Schaijk een Werelddorp, zijn alweer druk aan de slag om ook in 2017 een mooie editie af te leveren. Waarom? We willen laten zien waar we goed in zijn in Schaijk en we willen vooral dat de bezoekers van het Braderie Festival uit Schaijk en omgeving een mooie zomerse dag hebben met schik, gezellige drankjes, lekkere hapjes en een mooi stukje muziek. Iets om trots op te zijn is het doel, niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de bewoners en bezoekers. Het is gewledig in Schaijk, zeker op 23 april op en om het Europaplein / Braderie parcours.


Genoeg te doen op het plein!


Dit is het voorlopige schema van de 23e april: zo zal de dag er ongeveer uit gaan zien, maar pin ons niet vast op de tijden en volgorde, die kunnen nog wijzigen. Zodra we het definitieve plan hebben, vind je dat hier !

Tijd Activiteit
11:00 Opening
11:03 Dans 1:  Dansschool Anke en Marieke
11:25 Dans 2: Dansschool LM dance
12:00 Dans & Zang 3: Pas du chat
12:20 Muziek van een gezellige zanger
12:55 Show 1 : Een dag in Werelddorp Schaijk
13:45 Muziek van een gezellige zanger
14:40

Show 2: Een dag in Werelddorp Schaijk

15:25 Prijsuitreiking Kaartenwedstrijd
15:30 Muziek van een gezellige zanger
16:00 DJ met vette muziek
16:15 Live Band: Afslag 7

 

En hier gaat het gebeuren:

 

Met nog twee weken te gaan mogen we ons plan gaan delen voor de derde editie van het SchaijkEenWerelddorp Plein tijdens Braderie Festival Schaijk. Iets ánders een keer, maar wel weer het bekende volle plein met gezellige zitjes en heel veel zonneschijn!

WELKOM IN DE HUISKAMER VAN SCHAIJK

Via diverse kamers gaan we je (op een ludieke manier) laten zien wat de Schaijkse ondernemers jou te bieden hebben. Zoals je ziet is er ook veel groen te vinden op de kaart: Niet alleen in de tuin, maar ook zeer veel leuke en spannende nieuwe attracties voor de kinderen. Show in de kamers van ons Schaijkse Huis, Dans, Muziek en Band Afslag7 op het grote podium. En de horeca weet je overal te vinden met een drankje of een van de heerlijke culinaire hapjes. Dat belooft weer een mooie dag te worden voor jong en oud ! Tot dan.

S1 Tuin - Welkom op de Maashorst
S2 Keuken - Dit blijft nog even geheim
S3 Slaapkamer - Dit ook
S4 Badkamer - Dan dit ook...
S5 Garage met Race-simulator
S6 Podiumtent voor Dans, Zang en Band
S7 ArtGallery met Schaijkse kunsten

H1 Live Cooking - Lekkere culinaire hapjes
H2 Drankenbar met voor elk wat lekkers
H3 Ijs en Poffertjes voor groot en klein

K1 Grote MiniDisco voor de allerkleinsten
K2 Knutselzolder & Schminken
K3 Landerd SportZo - Minute to Win it
K4 Mega attractie Slingerbal
K5 BreakoutRun Boevenpak Hangen

Schermafbeelding 2017-04-08 om 08.42.57

Dat wordt smullen !

839 web-large


Het is een traditie geworden om iets anders voor te schotelen op het SeW plein tijdens de braderie: kleine culinaire hoogstandjes voor zeer vriendelijke prijzen.  Compleet lunchen kan ook: neem je gewoon alles en dan heb je een lekker verwenbordje in het zonnetje

Heerlijke culinaire hapjes voor jong en oud:
Black angus burger smokey Joe suis en ui en minibroodjes - € 2,50
Gambaspiezen met knoflooksaus - € 2,50
Bavettespies met chimchurri - € 2,50     
Pitabroodje shoarma kip - € 2,50          

IJs en poffertjes:
Black forest coupe -  € 2 klein,  € 4 groot
Aardbeiencoupe - € 2 klein,  € 4 groot
Ijs, per bol - € 1
Poffertjes 8 stuks  -  € 2,-  

spies

Ben je pas 9, 13 of 15 en mag je nog geen auto rijden? Wij hebben de oplossing ! 

Op 18 juni vindt voor de tweede keer Schaijk Car Event plaats op het Europaplein. Tijdens de Braderie op 23 April - op datzelfde plein - geeft Thijs alvast een voorproefje: hij is nu druk bezig om een echte auto om te bouwen tot real-size race simulator. Speciaal voor de jonge autoliefhebbers! Ook op het plein dus: 2x

17796026 1307964559289629 944970222154864057 n

 

DSC 0529
 

Lekker dansen

We hebben 3 dansscholen die een optreden komen geven op het grote podium op het SeW plein zondag:


Eerst de jubilerende dansschool van Anke & Marieke om 11:00 uur. Zij gaan daarna de hele dag verder op de Braderie met hun eigen jubileumfeestje.


Daarna komt LM Dance. Zij geven een voorproefje op hun grote uitvoering van 17 juni. LM-dance komt zondag ook de dansworkshops geven. Zij geeft om 12:00u- 13:45u en 15:00u een workshop en jij mag natuurlijk gratis meedoen.


Pas nog een grote uitvoering in Heesch en nu bij ons op het plein met niet alleen dans, maar ook zang ! Dansschool Pas du Chat is ook dit jaar weer aanwezig met een wervelende show.

Tot zondag allemaal op het plein, om 11:00 kun je al terecht voor koffie met gebak tijdens de dansshows.Veel activiteiten voor de jeugd deze editie

Dit jaar hebben we groot uitgepakt voor de kinderen en de jeugd. Het grootste deel van het plein wordt voor hen ingericht. 
- Sisters verzorgd de creatieve activiteit: dus creatief met stof. 
- Er wordt deze middag geschminkt
- Kinderen kunnen dansen in de discotent.
- De buurtsportcoaches Amy en Lisanne komen
- Er komt een enorme attractie te staan: De Slingerbal.
Lees er hieronder meer over.

Knutselen met stof in de tent bij de Sisters Jane en Fiona

Creatief met stof voor groot en klein (maar dan vooral klein). Jane en Fiona helpen je om mooie creaties te maken met mooie frisse stoffen en garen. Het is gratis, leuk en gezellig. En je kunt er de volgende dag ook nog van genieten !

stofknuts


Ballonnenclown Polleke

Vanaf 13:00 uur is Pipo Polleke aanwezig om voor geduldige kindjes een mooie balonnencreatie te maken. (http://www.pollekesballonnen.nl/)

Schermafbeelding 2017-03-28 om 18.37.52

Schermafbeelding 2017-03-28 om 18.37.21

Minute To Win It Sport met Landerd SpoRtZO, de buurtsportcoaches.
 
Minute To Win It Sport is een sportief spel waarin deelnemers met huis-tuin en keukenspullen sportieve spellen moeten spelen. Deelnemers krijgen 60 seconden om de sportieve opdracht te volbrengen. Deze activiteit staat onder leiding van de buurtsportcoaches Lisanne Maessen en Aemy Sevinga. https://www.facebook.com/LanderdSpoRtZO2452


Slingerbal

Wat denk je bijvoorbeeld van deze Slingerbal attractie: gooi je tegenstanders om, maar blijf zelf veilig staan. Een gaaf en pitting spel voor de stoere jeugd, en natuurlijk ook een rondje voor de kids tussendoor.

Schermafbeelding 2017-03-22 om 22.56.39


We sluiten de dag weer af met muziek

Dit jaar hebben we de band Afslag 7 vastgelegd. Altijd mooi om de dag goed af te sluiten. Als het weer mee zit hebben we allemaal schik, zeker de laatste paar uurtjes met deze band. Leer de band alvast kennen via hun eigen website: Afslag7.nl


Band-compleet-4

 

Deelnemers

Dit zijn de ondernemers die er voor jullie weer een mooi plein van gaan maken

Trotse Schaijkse deelnemers aan het plein

Automobielbedrijf van Zummeren
De Werkplaets / Smaak Catering en Events
Eetcafe de Notaris
ElkeDagBij
Feesterij de Potter
Gall & Gall / Toonen Partyverhuur Schaijk
Kinderopvang De Schaepskooi
Magnifiek Damesmode
Manders Mode
Manders Optiek en Juwelier
Natuurbegraafplaats de Maashorst
OLijf Voedings- en Bewegingscoach
Pan en Zo
Praktijk Frydag
Rabobank Oss-Bernheze
Restaurant Nieuw Schaijk
Sisters Stoffen & Fournituren
Slagerij van Kraaij
Time4Gifts
TravelXL Schaijk
Welterusten Slaapwinkel / Kinderwinkel


Trotse Schaijkse deelnemers in ons huis

Minerva Bodyfashion
Schoppema Marskramer & Schoppema Meubel
Bouwklus
Bento Schoenen&Sportshop
Cyclestation
Manders Keukens
Spanjers Dier en Tuin
Snuf en Show
Haku
De Bouwklus
Albert Heijn Schaijk


Trotse Schaijkse Ondersteuners voor die dag

Albers Consultancy
Griffioen Media
Reclamestudio Arthur Visschers
Schaijk Car Event
Bouwbedrijf van Dinther

Wedstrijd


Wedstrijd: Schaijk een Werelddorp gaat de wereld over. Prijsuitreiking op braderieplein.nl

Dat Schaijk een Werelddorp is weten we zelf natuurlijk al lang, maar weet de wereld wel dat wij dat zijn? Met de zomervakantiefotoakties hebben we ons al goed laten zien over de hele wereld, maar nu hebben we weer een actie, speciaal voor het Werelddorp plein tijdens Braderie Festival Schaijk op 23 April en jij kunt ook mee doen. We hebben bij de deelnemende ondernemers stapels postkaarten liggen van SchaijkeenWerelddorp. Nou is het de bedoeling dat je deze zo ver mogelijk weg stuurt en de ontvanger aan de andere kant van de wereld een foto laat mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (en cc naar jou) waarop hij/zij jouw postkaart laat zien voor een (controleerbare!) beroemde plek in zijn/haar omgeving. Van alle inzendingen die 20 april binnen zijn gaan wij bekijken wie zijn kaart het verst heen heeft kunnen sturen en een bericht terug heeft ontvangen.

Schaijk naar het eind van de wereld zeg maar. De prijsuitreiking vind plaats tijdens de finale van het Schaijk een Werelddorpplein rond een uur of 5 op die Braderiezondag: ben er dus bij op het plein en weet direct of je gewonnen hebt. We hebben twee prijzen: Een voor degene die zijn kaart het verste weg heeft kunnen sturen en een voor de mooiste foto die we terug ontvangen, met de originele kaart natuurlijk duidelijk herkenbaar in beeld). Ieder wint een dinerbon van 75 euro, te besteden bij de deelnemers van SeW. We hebben 2.000 kaarten beschikbaar, dus snel aan de slag: op de ouderwetse post-manier heen en via de nieuwerwetse e-mail manier weer terug naar ons Werelddorp. De kaarten zijn op te halen bij de deelnemers aan braderieplein.nl

Ansichtkaart Bas Griffioen Pagina 1

Interessante Links


Hou deze pagina dus in de gaten, want net als voorgaan de jaren wordt dit weer dé startpagina om alle informatie te vinden, zoals deelnemers, programma, speciale acties en wedstrijden.

Wil je alvast een voorproefje? In het oranje kader rechts bovenaan de pagina vind je de links naar de edities van 2015 en 2016, die geven je een goede indruk wat je ook dit jaar weer van Schaijk een Werelddorp mag verwachten !

Bekijk de pagina van Braderie Festival SchaijkBanner SeW Logo 600x207Preview

Ook de 2017 editie belooft weer een plein vol mooie pagode tenten. Alleen wat daarin gaat gebeuren is echt iets anders... Maar dat houden we nog even geheim.


DSC 0512


In het midden is er natuurlijk een gezellig terras. Gewoon vroeg komen, dan heb je het langste schik!

DSC 0958

DSC 0522

DSC 0582


En de kans is groot dat we weer wat mooie Schaijkse danskunsten gaan tonen, dit jaar op het grote podium !De indeling van het oplein wordt weer anders dan voorgaande jaren; het plan is er al, maar we houden het nog even geheim: kom binnenkort terug op deze pagina !

indeling2017


En er komen weer allerlei lekkere culineaire verrassingen verzorgd door de deelnemende Schaijkse Horeca !

DSC 0526

DSC 0604

DSC 0949


En ook voor de jeugd is dit jaar een groot gedeelte gereserveerd. Mooie partners die mee willen werken en het beloofd een enorm spannende kinderhoek te worden voor de (opgroeiende) kids.

DSC 0584

DSC 0597


Natuurlijk is een SeW plein niet compleet zonder een gave show, dus ook die zal weer in een of andere vorm aanwezig zijn.

DSC 0665

DSC 0628

DSC 0831


En natuurlijk zorgen we ook weer voor een gezellig stukje muziek: een gezellige zanger en / of een gave band als afsluiter !

DSC 0953

DSC 0998


Hou deze pagina dus in de gaten, want net als voorgaan de jaren wordt dit weer dé startpagina om alle informatie te vinden, zoals deelnemers, programma, speciale acties en wedstrijden.

Wil je alvast een voorproefje? In het oranje kader rechts bovenaan de pagina vind je de links naar de edities van 2015 en 2016, die geven je een goede indruk wat je ook dit jaar weer van Schaijk een Werelddorp mag verwachten !
Bekijk de pagina van
Braderie Festival Schaijk

  • 12823363 334513196673022 6195841491132871249 o
terug naar boven