Menu

00-10-2020 > Maestro Muziek Quiz, 2e editie

Gisterenavond (red) vond de eerste editie plaats van de Maestro Muziekquiz. Een prachtig opgezette teams waar 30 teams streden om de eer in de zweetronde, de gitaristenronde, de intro ronde en nog veel meer. Een volle zaal genoot van de spanning en daarom zal ook deze quiz zeker een vervolg gaan krijgen het volgende jaar. De datum is nog onbekend, maar deze zal zeker bekend worden gemaakt op de FB pagina van de quiz: https://www.facebook.com/Maestro-Muziek-327156094858413/

(Correcte datum wordt zsm aangepast)

Lees meer...

10-10-20 > Pater Vos Tocht 2020

Zaterdag 10 oktober organiseert w.s.v. Ons Genoegen Schaijk samen met Stichting Pater Vos India, de jaarlijkse Pater Vos Tocht. De opbrengst is voor Stichting Pater Vos Inda.

De afstanden die u kunt wandelen zijn 6, 10, 15, 20 en 25 km. Afhankelijk van de afstand die u gaat wandelen kunt u starten tussen 07.30 uur en 13.00 uur. Dit jaar het verplicht om gebruik te maken van de voorinschrijving, dan is ook de medaille te bestellen. Voor de voorinschrijving klikt u hier.

Voor meer informatie over de wandeltocht neemt u een kijkje op de website van w.s.v. Ons Genoegen Schaijk

Lees meer...

7-10-2020 > Workshop Mad Science: eenvoudige machines

Om het zware werk van de mens vroeger eenvoudiger te maken zijn we eenvoudige machines gaan maken door de eeuwen heen. En velen daarvan gebruiken we vandaag de dag nog steeds. Denk bijvoorbeeld aan het wiel, misschien wel de belangrijkste uitvinding ooit!

De kinderen worden tijdens de workshop zich ervan bewust dat ze deze 6 eenvoudige machines (schroef, wig, hellend vlak, wiel & as, katrol en hefboom) iedere dag weer gebruiken, zonder dat ze het in de gaten hebben. Deze uitvindingen waren vroegen hartstikke belangrijk en waren allemaal nodig om bijvoorbeeld een kasteel te bouwen.
Alle kinderen rouleren in groepjes langs verschillende activiteiten, zodat ze met elke van de eenvoudige machines aan de slag kunnen.

Woensdag 7 oktober van 15.30 tot 16.30 uur

Bestel hier je kaartje

https://www.nobb.nl/ticketwise?event=tickw_uitvsel&u_id=852  of in de bibliotheek aan de balie.

(Wist je dat je t/m 18 jaar helemaal gratis lid wordt van de bieb! Nog geen bieb-pasje? Kom deze snel aanmaken.)

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed