Menu

3FM Serious Request actie in Schaijk groot succes

Onofficieel ‘Chequepoint XXL Schaijk’ levert slordige 13.000 euro op

SCHAIJK – Het 3FM Serious Request-event in Schaijk heeft goed uitgepakt. De Schaijkse bijdrage aan de goede doelen actie werd op vrijdag 20 december een groot succes. Een enthousiaste menigte zag de 3 FM DJ’s op het podium totaal verrast vele cheques met grote en kleinere bedragen in ontvangst nemen. In totaal bracht de actie – waarbij Schaijkse verenigingen, clubs, bandjes, DJ’s en ondernemers de krachten bundelden - ruim 13.000 euro op.

De Schaijkse kerk geeft precies 23.30 aan als de stoet met de 3 FM DJ’s het centrum naderen. Fanfare Concordia en Docus de Das begeleiden ze, gevolgd door vele gesponsorde meelopers, het dorp in. Op het feestelijk verlichte evenementen plein tussen café de Potter en de pastorie is dan inmiddels een groots feest losgebarsten. Het massaal toegestroomde publiek wordt getrakteerd op een unieke mix van blaasmuziek, een folk-bandje, dansoptredens en dj’s. Het goede doel én het programma slaan aan. Van jong tot oud vermaakt zich opperbest. Precies zoals initiatiefnemers Jan van de Linden van Scouting Schaijk, Joep Manders namens de recreatieondernemers en Theo Potjes vanuit de Schaijkse horeca  het voor ogen hadden. Onder de noemer ‘Heel Schaijk zet zich in’ wilde het drietal het hele dorp bij de 3FM goede doelen actie betrekken en Schaijk op de kaart zetten. Dat is zichtbaar gelukt. 

Burgemeester Bakermans spreekt van ‘De grote kracht van Schaijk’

Burgemeester Marnix Bakermans, die de sfeer op het plein komt proeven, kan dit alleen maar be-amen: “Geweldig om hier te zien hoe Schaijk in korte tijd de schouders er gezamenlijk onder zet en een prachtig visitekaartje afgeeft met een groots bedrag voor het Rode Kruis. Lokale ondernemers zetten er de schouders onder samen met maatschappelijke organisaties als Scouting, Rotary, Carrousel Groen/Brabant Zorg, sportverenigingen, Stichting Carnaval de Moeslanden, Fanfare Concordia en platform toerisme Landerd. Juist die samenwerking toont de grote kracht van Schaijk.”

Extra chequepoint XXL

Inmiddels zijn de 3FM DJ’s door de Moeslandse nachtburgemeester Prins Twan d’n Urste op het podium verwelkomt. Er wordt letterlijk met cheques gestrooid. Vanuit verschillende Schaijkse verenigingen, bedrijven en clubs is er geld ingezameld. Bij elkaar is dit al goed voor €6542,-. Rotray Club Schaijk – Land van Ravenstein vult dit hoge bedrag nog aan met een cheque van maar liefst €3000,-. Een gedeelte van de opbrengst van de gezamenlijke horeca en de verkoop van Scouting Schaijk moet hier dan nog bij opgeteld worden. De DJ’s zijn totaal verrast. Dj Sander spreekt van ‘een extra cheque-point XXL’ en ‘een harde reset’. Nadat de DJ’s met de stoet weer zijn vertrokken is live op radio 3FM te horen én op NPO3 te zien hoe Dj Herman nog steeds onder de indruk is van de ontvangst in Schaijk: ‘Wat ons nu is overkomen: een totaal feest, ongelooflijk!’. Op instagram verschijnt de tussenstand: ‘Schaijk €10.000’. Ondertussen zorgt de lokale dj Akram er voor dat het totaal feest in hartje Schaijk nog even door gaat. 

20191221 093413

Laatst aangepast opdinsdag, 24 december 2019 13:10
Redactie SEW

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven

Nieuws uit Schaijk (Arena)